ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein a generat o campanie online despre hărțuirea sexuală, la care participă milioane de femei pe rețelele de socializare.

Părintele Eugen Tănăsescu a postat pe pagina personală de Facebook punctul său de vedere față de mișcarea #Metoo:  

„1.Susțin campania antihărțuire sexuală. „Să nu fii desfrânat" este tratamentul potrivit. 
2. Rezonez cu Poliția Română. Ți s-a întâmplat, demască. 
3. Compătimesc și ofer empatia mea tuturor victimelor care au fost lovite de fenomen. 
4. Detest ipocrizia celor care au tăcut ani de zile, n-au avut nici o reacție, nu s-au plâns nici la poliție, nici la procuror ci s-au complăcut pentru avantaje, practicând prostituția pentru carieră. Iar acum, când s-a declanșat valul doar pentru un nene de la Hollywood (pentru creștinele abuzate și violate de extremiștii Orientului n-am văzut #metoo) s-au găsit să „dezvăluie" (vă rog observați ghilimelele). 

Concluzia mea: ca și alte „campanii", se pare că doar problemele puternicilor planetei preocupă populația FB. În rest, faptul că cel mai prigonit grup social de pe planetă rămâne cel al creștinilor (75% din cazuri) nu e nici o campanie. E firesc, până la urmă. Pentru cei ce ce vor fi veșnic vii, de ce să te îngrijorezi?", a scris Eugen Tănăsescu pe Facebook.

Potrivit Center for the Study of Global Christianity, 90.000 creștini au fost uciși pe parcursul anului trecut din cauza credinței lor. 
 
State precum Siria, Irak, China, Eritreea, Arabia Saudită sau Nigeria fac parte din categoria statelor în care persecuția împotriva creștinilor a atins cote alarmante. În Egipt, India și Iran persecuțiile sunt considerate a avea o intensitate mare sper extremă, în timp ce în Turcia sunt moderate spre mari.