ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


12 preșcolari din cadrul instituției de învățământ dedicată copiilor cu deficiențe de auz Sfânta Maria din București se vor bucura începând de astăzi, 11 septembrie 2017, de paturi noi. Singura școală de acest tip din București a primit sprijin financiar din partea Patriarhiei Române în vederea achiziționării acestui mobilier pentru elevii care învață în unitatea școlară bucureșteană, scrie Basilica.ro.

Începutul anului școlar a coincis cu această acțiune filantropică a Patriarhiei. 

În această instituție de învățământ învață 158 de copii cu deficiențe de auz, 92 dintre ei fiind veniți din întreaga țară.

În cadrul școlii activează 32 profesori.

În deschiderea evenimentului, părintele Gheorghe Dogaru a oficiat o slujbă de Te Deum și au fost citite rugăciuni pentru elevii care astăzi pășesc în noul an școlar.

Alături de părinți și elevi, la deschiderea oficială a noului an școlar au fost prezenți: deputatul Adriana Săftoiu și Liana Mitran, reprezentantul Ministerului Educației Naționale.

Înființată în anul 1919 prin Ordin Regal al Reginei Maria, Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz "Sfânta Maria” a functionat cu 21 de eleve începând din anul 1921. A fost prima școală din București și a doua din țară, după cea de la Focșani.