ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, 4 mai, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,PF Daniel, a vizitat șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, informează Basilica.

Părintele Patriarh Daniel a fost însoțit de Arhim. Nectarie Șofelea, Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, și de Ing. Vasile Crăcăoanu, Consilier Patriarhal la Sectorul monumente și construcții bisericești al Patriarhiei Române.
 
Ideea unei Catedrale a Neamului a fost ridicată inițial de Mihai Eminescu, fiind apoi susținută de Regele Carol I dar și de Regele Ferdinand.
 
În 2014, Guvernul României a alocat 14 milioane de euro pentru construcția Catedralei, dintre care 9 milioane de euro s-au întors la bugetul de stat sub formă de impozite și contribuții sociale la salariile lucrătorilor de pe șantierul catedralei, TVA, acciză și alte taxe.

Patriarhia estimează că edificiul va costa, în total, 80 de milioane de euro. De asemenea, complexul va cuprinde alte trei clădiri:  În partea din față-stânga va fi Casa „Sf. Apostol Andrei", unde va fi un cămin pentru pelerinii clerici, în partea din față-dreapta va fi Casa „Sf. Apostol Pavel", unde va fi un cămin pentru pelerinii mireni, în spate-dreapta va fi Centrul Cultural Misionar „Sf. Apostol Pavel", pentru românii din țară și din străinătate, 

Unde se pot face donații pentru Catedrala Mântuirii Neamului: 
Cont BCR (ROL): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109 Sucursala Sector 4, București 
Cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 Sucursala Sector 4, București 
Cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 Sucursala Sector 4, București

Patriarhul României a vizitat șantierul Catedralei Naționale

Vezi galeria Patriarhul României a vizitat șantierul Catedralei Naționale