ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anchetatorii continuă, luni, audierile în cazul incendiului de la clubul Bamboo. Joshua Castellano, patronul locației de lux a fost audiat de către organele abilitate în cursul zilei.

Joshua Castellanoa declarat după ieșirea de la audieri că este convins că Bamboo nu a luat foc de la faptul că în interiorul locației se fuma. Italianul este convins că cineva a pus focul intenționat și a anunțat că totul va fi dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Evenimentul Zilei.

„O să dezvăluim ce s-a întîmplat, este posibil să fie implicat cineva! Nu se poate intra, se prăbușește tavanul. A pornit dintrun spațiu normal, care nu funcționa. A fost foarte ciudat cum s-a aprins focul și cum s-a dezvoltat. S-a făcut evacuarea imediat cum s-a observat focul. 90% din locațiile din România sunt în preavizare, toată lumea știe ce fel de club era Bamboo. După ce a fost Colectiv, s-au făcut schimbări. S-au refăcut toate locurile cu avizarea respectivă. Noi eram în regulă pentru funcționare. Avem aviz de funcționare, credeți că nu puteam să plătim 3000 de lei pentru funcționare. Aveam asigurare, dar cînd s-au schimbat legile nu aveam asigurare. Păgubitul sunt eu, nu altcineva. Nu a luat clubul foc de la o țigare, cred că a fost mână criminală! Vreau să aflu cine a făcut. Important e că nu a murit nimeni și că nu sunt răniți. Toată lumea a fost instruită pentru astfel de evenimente", a declarat Joshua Castellano în momentul în care a ieșit de la audieri. 
 
Patronul Bamboo a făcut câteva declarații și într-o intervenție telefonică la B1 TV.

„Știm de unde a pornit incendiul, dar clubul nu avea asigurare. În șapte minute a fost evacuat tot clubul. Nu avea cum să ia foc în zece minute tot clubul de la o țigare! Te face să te gîndești la o mînă criminală, dar nu avem probe! Instalația electrică mergea perfect. Dacă aș fi avut dușmani, nu stăteam în țara asta! Nu am găsit răspunsul, nu știu de unde ar fi putut să înceapă".  

 Patronul clubului a fost audiat astăzi după ce în cursul zilei de duminică au fost chemate la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei 20 persoane, printre care administratorul clubului, care s-a prezentat împreună cu avocatul, angajați și clienți ai clubului bucureștean, în total fiind audiate până în prezent 40 de persoane.

Totodată, Cătălin Dâncu, avocatul patronului de la Bamboo, a afirmat că există șanse mari ca incendiul să fi fost pus intenționat de persoane care se aflau în conflict cu reprezentanții clubului de lux.