ACTUALIZARE 01:10 Protestul s-a încheiat

ACTUALIZARE 23.55 Manifestanţii au trecut prin faţa clubului Colectiv, apoi s-au întors în Piaţa Universităţii. Nu vor să plece până când cei pe care-i consideră responsabili pentru tragedia de la Colectiv nu-şi dau demisia. La această oră, traficul este blocat în centrul Bucureştiului.

ACTUALIZARE 23.05 Jandarmeria confirmă că peste 25.000 de români protestează acum în Capitală. Manifestanții scandează ''Rușine, rușine să vă fie'', ''Hoții'', ''Colectiv'', ''Nu aveți coloană decât oficială'',  ”Demisia!” , ”Asasinii!”, "Nu plecăm acasă, hoţii nu ne lasă!". Ei reclamă că trăiesc în ''țara dezinteresului național''.

ACTUALIZARE 22.15 După ce au ţinut un moment de reculegere, peste 20.000 de manifestanţi au pornit spre Palatul Parlamentului, pentru a ajunge apoi în faţa Primăriei sectorului 4, unde au cerut demisia primarului Cristian Popescu Piedone.

ACTUALIZARE 21.10 Coloana de manifestanţi a părăsit Piaţa Victoriei şi se îndreaptă spre sediul Ministerului de Interne.

Peste 10.000 de oameni protestează în centrul Bucureştiului, după tragedia petrecută în clubul Colectiv.

Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii, încă de la ora 18.00, cerând demisia responsabililor pentru tragedia din Colectiv. Centrul Capitalei a fost blocat pe ambele sensuri.

La un moment dat, coloana de manifestanţi a plecat spre sediul Guvernului din Piaţa Victoriei. Un moment emoţionant s-a petrecut atunci când oamenii au trecut pe lângă o maşină de pompieri, pe care i-au numit „salvatori” şi i-au aplaudat minute în şir.

Atmosfera este destul de tensionată în Piaţa Victoriei, oamenii cer demisii pentru tragedia din clubul Colectiv - a primarului Piedone, a premierului Victor Ponta şi a ministrului de Interne, Gabriel Oprea.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews