ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică 16 decembrie, pe o vreme teribilă, în ziua în care s-au împlinit 29 de ani de la începerea evenimentelor din 1989 de la Timișoara, peste 2.000 de oameni au ieșit în stradă la București pentru a protesta împotriva aderării României la Pactul pentru Migrație.

Unul dintre organizatorii protestului, inginerul Pompiliu Diplan (Frăția Ortodoxă) spune că participanții s-au simțit trădați de boicotul mass-media asupra evenimentului, dar și de absența vocilor conservatoare cunoscute, intelectuale, din rândul celor au fost în stradă.

Într-o intervenție acordată în exclusivitate ActiveNews, Pompiliu Diplan a afirmat că vremurile de azi îi amintesc de 1990, atunci când Televiziunea Română prezenta la televizor numai știrile favorabile regimului Iliescu, ignorând sau demonizând opoziția.

 „Vrem românii înapoi, nu migranții peste noi.  Aduceți-ne românii cei plecați, nu migranți asistați, acestea au fost principalele mesaje. Ideea a fost clară, punerea problemei migrației în condițiile disperate ale diasporei românești.


Unul dintre lucrurile strigătoare la cer din seara asta este că am fost ignorați de presă. Exact așa cum se întâmpla odinioară, tot în clădirea asta a Guvernului, când Iliescu striga Nu vreau să-mi bage sula-n coaste PNȚ-ul, iar TVR - unică pe-atunci - niciun semn de viață, același sabotaj al presei se întâmplă și azi. Un sabotaj de trădare națională. Primii care ne-au dezamăgit și pe care îi repudiem cei din mass-media. Am fost filmați doar de mediul online și de asociații.

A doua surpriză pentru noi au fost celelalte organizații așa-zis patriotice, apoi senatorii din PNL, PMP, cei care în care ne-am pus nădejdea în celelalte fronturi pe care le apărăm.  Așa cum am spus, în fiecare zi e câte-un front: fie că e vaccinarea obligatorie, fie că este LGBT, fie că este migrația, noi trebuie să ne apărăm indiferent de doctrină.

Așa cum am mai spus, nu au niciun fel de motiv acești căldicei - fie că sunt senatori, deputați, că sunt organizații, partide-  să ne repudieze ca extremiști.Nu facem legionarism, nici comunism, nici fascism, nici socialism. Noi facem patriotism aici.  Asta se întâmplă. Dacă ne repudiază pe noi, pe înaintașii noștri, pe generația care a făcut Unirea, chiar în An Centenar, chiar generația de aur a intelectualității de dinainte de Război,  înseamnă că ei repudiază chiar mărturisitorii din închisorile comuniste, despre care vorbesc, fac simpozioane, publică volume, și îi găsim la ceai? Unde sunteți fraților, când Țara arde și noi ne pieptenăm? Unde sunt patrioții României? Noi îi dojenim frățește, îi așteptăm...Era vorba azi de nunta aia la care sunt chemați diverși, unul spune că și-a luat boi și nu poate să vină, altul și-a luat muiere și nu poate să vină și toți și-au cerut iertăciune ca și când ar fi fost înțeleși. Așa s-a întâmplat azi, ca la Evanghelie. Am fost lăsați aici, nu puțini, dar totuși ne simțim trădați.Nu-i repudiem, îi răbdăm, și cum Hristos bate la ușa oricărui om, așa și îngerii și arhanghelii poporului român, îi așteaptă. Toate citatele voastre, toate gnozele, toate diplomele, interviurile pe care le dați, nu valorează doi bani, dacă nu ne ajutați să răzbim în aceste fronturi. Veniți măcar în linia a doua, dar veniți”, a declarat Diplan.
 

Într-o altă intervenție, Cristian Filip, președintele Alianței Părinților, s-a arătat impresionat de numărul participanților la protest, dar și de faptul că aceștia au venit din toată țara. Filip mai consideră că România are potențialul de a-i aduce înapoi pe cei care au plecat din țară, dar pentru asta e nevoie de politicieni care să-și respecte jurământul de la investirea în funcție.

„Au fost foarte mulți participanți față de protestele anterioare. Lumea a început, probabil, să-și dea seama despre ceea ce se întâmplă cu-adevărat, cu acest Pact referitor la migrație.

E evident că românii se opun semnării acestui Pact de către oficialitățile statului, în frunte cu Președintele Țării și de-aceea ne-au însoțit în acest marș pe vreme grea. Suntem impresionați de faptul că au venit la marș oameni din toată țara, oameni simpli, care au venit aici în Piața Victoriei, au mers cu noi în decurs de trei ore, până la Parlament.

Trebuie să înțelegem că am avut în istoria noastră, milioane și milioane de români care s-au jertfit de-a lungul mileniilor și credem că în memoria lor, suntem obligați să ne opunem unui pact absolut trădător pentru acest neam al nostru.

Avem peste 5 milioane de frați români care se găsesc în afara granițelor, sunt 5 milioane  de oameni care ar putea să lucreze aici, avem nevoie de forță de muncă, nu avem nevoie de străini care să vină să lucreze pentru neamul românesc. Avem cu ce să-i plătim pe cei care vor să se întoarcă, pentru că aceste multinaționale care vor să robească poporul român, au capacitatea de a-i plăti pe oamenii aceștia, care au fost școliți pe banii românilor. După ce s-au cheltuit miliarde cu școlile în care au fost pregătiți, să vină acum niște străini să lucreze în locul lor este absolut inechitabil și neprincipial și un act de trădare națională. Avem nevoie doar de politicieni onești, care să-și respecte jurământul pe care l-au rostit la investire”, a declarat Filip pentru ActiveNews.