ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 17 decembrie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Prorooc Daniel, unul dintre cei patru mari prorooci ai Vechiului Testament.

Cu această ocazie, la Catedrala Patriarhală a avut loc slujba Te Deum-ului, "ca recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru ocrotirea și ajutorul dăruite Patriarhului României în slujirea Bisericii Ortodoxe Române și a poporului român", informează Basilica.

Apoi au fost citite mesaje de felicitare din partea președintelui Iohannis, al secretariatului de stat pentru culte, dar și a Ministrul Educației.

Patriarhul României, PF Daniel, a ținut un scurt cuvânt de mulțumire:

„Nu trebuie să așteptăm de la oameni recunoaștere sau recompensă. O mulțime de oameni mari nu au fost cinstiți și recunoscuți de contemporani, doar generațiile următoare au scos în evidență lucrarea prin urmările ei binefăcătoare asupra societății. Mulțumim și celor care împreună cu noi se ostenesc la Patriarhie, la Arhiepiscopie și tuturor celor care ne-au ajutat și ne ajută, pentru că în vremuri dificile sunt puțini prieteni fideli și sinceri. În vremuri dificile se verifică multe caractere, atunci se văd oamenii ce valoare au, în sensul de verticalitate. În timpuri foarte bune totul merge bine. Deci, noi, indiferent de vremuri, bune sau rele, mergem înainte cu speranța că Hristos, care a purtat crucea și ne-a adus învierea, ne va ajuta”.