Părintele Calistrat Chifan, preot la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, este unul dintre cei mai populari slujitori ai altarului din România.

Contul său de facebook, unde ucenicii îi postează cu regularitate predicile, are peste 149.000 de urmăritori. Una dintre cele mai recente postări conține un fragment din cuvântul rostit în Duminica a VI-a după Paști, a Orbului din Naștere.

În acest cuvânt, Preotul face o comparație între situația agriculturii din România și din Israel, arătând că principala cauză a decăderii noastre este lenea.

"Tot din lene, n-am curățat șanțurile și stă apa pe ogor, tot din lene bem apa de la țeavă și nu mai avem o fântână, tot din lene am tăiat toți copacii și nu s-au mai plantat alții și vin munții peste noi, tot din lene am exploatat toate zăcămintele și acum se năruie pământul sub noi, vin peste sate și le șterge de pe fața pământului. 

Tot din lene s-au dărâmat casele naționale și românești tradiționale și mai auzim azi de "Muzeul Satului"! 
Păi dacă a ajuns Satul Romanesc să fie la Muzeu, înseamnă ca Țara e de Râpă! 
Țăranul e talpa țării! 
Cât vor fi țărani, așa au spus chinezii despre noi, cât timp vor fi țărani, România nu cade economic!
Și "ei" știu lucrul acesta și au început să ne "lucreze" și aici! 

Au făcut aceste asociații, adică să-ți dai pământul să ți-l lucreze altul și să-ți dea toamnă o porție de grâu și de făină, pentru că ție, ți-e lene să-l muncești. Și stai și pierzi vremea la televizor și asculți manele. Apoi au scos tractoarele, semănătoarea, au pus impozite.. pe când într-o țară ca România, care are toată rădăcina în agricultură și mai ales APA pe care o avem noi.. Să mergeți în Israel, să vedeți Israelul în mijlocul pustiei.. nisip gol..și au hectare întregi de sere, cu apă adusă prin conducte, dar ce culturi au, dar ce pământuri cultivate, te minunezi, fiecare pomișor are furtunul lui, Și la noi pică apa peste noi și noi ne plângem că nu avem ce mânca. Așa am ajuns!", a spus el în cadrul cuvântului de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii de duminică, 5 iunie.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews