ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Școala Familiei a pregătit în luna martie o suită de evenimente menite să ajute părinții în demersul lor de a crește copii încrezători, integri, stăpâni pe sine și dornici să facă lucruri mărețe. 

Principalele teme abordate în cele 6 evenimente din această lună sunt educația caracterului și gestionarea, chiar rezolvarea situațiilor conflictuale ce apar atât în afara cât și în interiorul familiei. 

Astfel, la Școala Familiei, martie a început cu un curs intensiv despre educația caracterului și influența pe care o are modul părintelui de a se raporta la copil în devenirea acestuia. Știați că permisivitatea are dezavantaje, dar și beneficii? Sau că părintele care cere mult și oferă mult își pregăteștemult mai bine copilul pentru o viață plină de curaj și asumare? La „Construind caracterul copilului meu” părinții au descoperit, alături de Grațiela Tulea, trainer, profesor, mamă a 6 copii și președinte al Asociației Școala Familiei, răspunsuri și idei practice pentru a naviga mai ușor pe marea responsabilităților parentale. Au fost 5 ore cu 2 ateliere intense sâmbătă, 03 martie 2018. 

Și pentru că situațiile conflictuale sunt aproape inevitabile, următorul atelier pe care ni-l propune Școala Familiei este „Război și Pace - Rezolvarea conflictelor din familie”. Iulia Țoța, trainer cu sute de oră experiență care lucrează în domeniul comunicării și mamă a 7 copii, a pregătit participanților informații valoroase referitoare la formarea și evoluția conflictelor, dar și numeroase instrumente de gestionare și rezolvare a acestora. Atelierul va avea loc sâmbătă, 10.03.2018, începând cu ora 17.00. 

În strânsă legătură cu gestionarea conflictelor, dar nu numai este și atelierul de duminică, 11.03.2018: „Bullying și cyberbullying. Nu-ți lăsa copilul să fie victimă!”. Trainerul și psihoterapeutul Maria Magdalena Chipon ne aduce față în față cu un femomen dur, foarte răspândit atât în mediul școlar cât și în cel online și ne învață ce putem face pentru a ne ajuta copiii să nu cadă victime acestui fenomen, să știe cum să reacționeze atunci când sunt martori la hărțuirea verbală, fizică sau emoțională a unui alt copil și cum putem să ne scoatem copiii care-i necăjesc pe ceilalți din cercul vicios al violenței. 

Cum luna martie nu putea să treacă fără un omagiu adus feminității, Tomi Cristin și Iulia Țoța vor susține miercuri, 14.03, conferința „Despre bucuria de-a avea fată” - o pledoarie pentru redescoperirea atuurilor feminității, pentru cultivarea încrederii în resursele interioare ale fiicelor noastre și pentru încurajarea manifestării lor dincolo de stereotipurile de consum ce le sunt prezentate tot mai des ca modele identitare. 

Penultimul atelier al acestei luni este și el în strânsă legătură atât cu conferința cât și cu tema lunii - „Educația diferențiată a copiilor” aduce în discuție nevoile specifice ale fetelor și băieților, atât în familie cât și la școală. Sunt oare băieții obraznici sau neastâmpărați, sau pur și simplu se exprimă diferit? Cum putem veni în întâmpinarea fiecăruia, astfel încât să le oferim posibilitatea dea se dezvolta armonios? sunt doar câteva din întrebările la care va răspunde psihoterapeutul Maria Magdalena Chipon sâmbătă, 17.03.2018. 

Și tot Maria Magdalena Chipon închide ciclul de ateliere din această lună cu „Motivația, cheia învățării!” - un subiect de interes general într-o societate aflată într-o perpetuă tranziție a sistemului de învățământ, tot mai plină de tineri demotivați, cărora le e greu să-și găsească și definească țelurile și pasiunile. Ce este motivația? Cum o dobândim și cum o cultivăm? Cum să stimulăm motivația interioară a copilului față de educație și ce putem face pentru a nu transforma școala într-un marathon după note ci într-un parcurs al devenirii intelectuale, iată ce pot afla participanții care se înscriu la acest atelier. 

Cu peste 1300 de participanți în București și în principalele orașe din țară, programul Școala Familiei vine în sprijinul părinților și a familiilor cu ateliere, cursuri, conferințe tabere și alte evenimente tematice, menite să sporească nivelul de încredere al părinților în propriile puteri, prin oferirea de informații și instrumente practice de îmbunătățire a relațiilor din familie și din afara acesteia. 

Înscrierile se pot face pe site-ul www.scoala-familiei.ro și prin mail la bucuresti@scoala-familiei.ro