ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de oameni au mers să-i aducă un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai. Cu lacrimi în ochi, românii au adus flori și au aprins lumânări în locul unde, în urmă cu 77 de ani, Regele Mihai depunea jurământul. 

Printre ei s-a aflat și un profesor de istorie, care a venit să își ceară iertare că și-a mințit elevii în legătură cu viața Regelui Mihai, obligat fiind, de comuniști.

„Am venit ca să-mi... să rog de iertare la Majestatea Sa, că până prin anii '80 am predat lecții mincinoase de istorie la copiii mei, la elevii mei. Am venit să le cer iertare elevilor, care acum sunt mari, că i-am mințit. Ar trebui să facem mai mult și ar trebui ca toate televiziunile să facă un pact și de acum încolo, să vorbim cu adevărat despre monarhie și virtuțile monarhiei.

Le-am spus copiilor că Regele Mihai a vândut, că a plecat cu vagoane de aur și sărăcul nu a plecat. Dar așa am fost învățați. Și, din păcate, cum am căzut eu în plasă au căzut mulți. Și astăzi sunt rătăciți. Și din cauza aceasta, noi nu l-am apărat atunci când a fost alungat, după Revoluție. Și regret enorm că dacă s-ar fi așezat lucrurile așa cum trebuia, pentru că abdicarea lui a fost ilegală, și Constituția din 1923 ar trebui să fie astăzi în viață, sigur, cu mici adăugiri și cu rectificări pentru prezentul pe care îl trăim, dacă acest lucru ar fi fost posibil, eu vă garantez că aveam altă clasă politică. Am avut președinți derbedei, care ei au dezbinat și ne dezbină. 

Or, Regele ne învăța un lucru enorm și îi învăța pe oamenii politici ce înseamnă demnitatea și ce înseamnă să fii în slujba poporului. Dumnezeu să-l odihnească și să ne vegheze de acolo. Iar eu vă spun așa: Patriarhul Teoctist a spus despre rege că este cel mai apropiat român de Dumnezeu. Regele s-a dus acolo la El și de acolo, Dumnezeu îi va auzi rugăciunile pentru poporul său. Eu mă simt ca un om din popor pe care m-a iubit fără să mă cunoască. Acest Mare Om!”, a spus profesorul de istorie pentru Digi 24.