ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scenă dezolantă la protestul de sâmbătă din Piața Victoriei: o parte dintre persoanele prezente au adus cu ele pancarte în forma numărului 100, colorat în albastru, galben și roșu, alături de inscripția: „în Penalistan?”. La manifestația de sâmbătă au participat în jur de 5.000 de persoane.

Numărul „100”, stilizat în culorile naționale duce cu gândul către logo-ul oficial al României cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Pancartele au fost realizate de către siteul „declic.ro”, care dorea inițial să realizeze 6.000 astfel de bucăți.  

 

Site-ul declic.ro a fost fondat de către soții Tudor și Roxana Brădățan. Proiectul a fost finanțat prin celebrele granturi Norvegiene. Pe lângă fondurile nerambursabile, declic.ro a beneficiat de sprijinul rețelei fundațiilor pentru O Societate Deschisă (Open Society), ale domnului Soroș Gyorgy, după cum relata un articol din 2017.

De asemenea, după cum informa Stelian Negrea anul trecut, cei doi și-au început afacerile cu un SRL „înființat cu subvenții guvernamentale date de Adrian Năstase”.
 
 
Cei de la declic se laudă că au creat identitatea vizuală #Rezist, cea care seamănă leit cu sloganul protestatarilor progresiști din Statele Unite. Mai precis, această identitate ar fi fost creată de Luminița Dejeu, „grafician de profesie”.

Declic.ro este susținător al paginii „Coaliția pentru Vanilie”, care urmărește să arunce în derizoriu inițiativa cetățenească de definire a căsătoriei în Constituția României.