ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Psihologul Nicoleta Vascan spune că trauma prin care a trecut micuța Sorina o va afecta toată viața, iar părinții adoptivi au greșit când au permis abuzarea copilei de către procuroarea Pițurcă.

Comentând cazul Sorinei într-o intervenție în exclusivitate pentru ActiveNews, Nicoleta Vascan îi întreabă pe cei doi cetățeni americani dacă ar fi permis ca și copiilor lor biologici să li se întâmple ce i s-a întâmplat Sorinei.

„E o crimă ceea ce s-a întâmplat la nivel psiho-emoțional în ceea ce privește starea de sănătate a acelui copil.


Această suferință de câteva minute a amprentat pe viață existența unui copil, devenirea sa ca adult. Spuneți că asta a fost suferință de câteva clipe. Oare nu știți că veșnicia poate fi într-o clipă? Că într-o clipă, un om poate muri fizic?

Oare nu realizați că această clipă este o crimă asupra acelui copil? 

Cum v-a lăsat inima să asistați la astfel de scene? Copiilor dvs biologici ați fi permis să li se întâmple așa ceva?”, spune Vascan.

Psihologul continuă afirmând că prin prisma celor cunoscute până acum, cuplul american nu merită să fie părinții Sorinei.
 
„Ați publicat și răspublicat imagini cu micuța Sorina după ce v-a intrat în posesia acestui copil.Și spun „posesie” pentru că aceasta este atitudinea de care ați dat dovadă. Este un abuz ceea ce ați permis să se întâmple cu acest copil, în fața lui Dumnezeu și a întregii națiuni. Nu meritați să fiți părinții adoptivi ai acestui copil!”, a mai spus ea.
 
Nicoleta Vascan îi transmite un mesaj și psihologului care se ocupă de copil, acum:
 
„Oare nu este acest domn sau doamnă psiholog că este imperios necesar ca micuța Sorina să facă terapie nu doar în prezența părinților adoptivi, ci și în prezența celor pe care ea îi recunoaște ca părinți?

Nicio terapie cu un copil nu are eficiență în absența celor pe care îi consideră ca părinți”.
 
În încheiere, Nicoleta Vascan afirmă că fotografiile pe care familia Săcărin le tot face publice sunt o insultă la adresa inteligenței.
 
„În calitate de psiholog clinician, care am lucrat cu copii expuși abuzurilor, care au dezvoltat în timp o tulburare de stres post-traumatic, vă spun că este de neimaginat ce se în timp cu manifestările în plan sufletesc ale copilului.

Degeaba ni-l arătați că râde, că interacționează, pentru că este în șoc. Veți vedea că din senin va începe să rememoreze momentul traumatic. Vă întreb, stimată doamnă: doarme bine fetița noaptea? Nu are coșmaruri? M-aș îndoi. Vă rugăm, nu ne insultați inteligența, nu ne mai livrați fotografii cu Sorina. Dvs sunteți cei care comit un abuz asupra acestui copil”, a conchis ea în intervenția pentru ActiveNews.