ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Grindeanu este atacat de către Hotnews, care folosește termeni extrem de duri pentru a cataloga noua putere de la Palatul Victoria. România este împărțită în două, după criterii georgrafice de către redacția condusă de Dan Tăpălagă, iar titlul articolului este "Sudul a preluat puterea. Ardealul și Moldova, excluse de la masa deciziilor", cu referire la faptul că majoritatea miniștrilor sunt din Giurgiu, Constanța, Teleorman, Olt sau Dolj.

Acest lucru a fost sesizat de către Mihai Țociu la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

„Vă aduc în atenție articolul publicat de HotNews în data de 25.1.2017 ora 20:17, semnat ”Departamentul politic”, cu titlul „ANALIZĂ. Sudul a preluat puterea... Ardealul și Moldova, excluse de la masa deciziilor”, articol care este folosit ca pretext pentru publicarea unor comentarii de natura celor care intră în sfera dvs de competență. Sunt publicate comentarii, sub masca anonimatului, care defăimează sau instigă în mod direct la discriminarea reciprocă a românilor pe criteriul zonei de apartenență sau locuire. De asemeni, articolul este scris tendențios și conține minciuni prin omisiune, cu scopul evident de a încuraja manifestări de dispreț reciproc. Începând de la titlu, articolul insinuează că anumite părți din țară, reprezentate prin politicienii locali, își manifestă supremația și controlul politic asupra altora.

Ca să vă convingeți de efectele articolului asupra românilor, imaginați-vă că în loc de ”Sudul a preluat puterea”, titlul articolului ar fi fost ”Țiganii au preluat puterea”, ca mod de prezentare a unei posibile prezențe semnificative a țiganilor în Guvern. La momentul trimiterii petiției, erau 98 de comentarii, cu ultimul făcut în 26.1.2017, ora 10:22. Dacă cumva au șters vreunul ca urmare a acestei petiții, vi le pot oferi pe toate în format print-screen.”, a scris Mihai Țociu pe contul său de Facebook.

Hotnews nu este singura publicație care atacă noua putere pe criterii georgrafice. În campania electorală din 2016, Nicușor Dan s-a referit la "Teleormanizarea României". Aceștia "uită" că România a avut prim-miniștri născuți în Transilvania, Victor Ciorbea, Emil Boc sau Dacia Cioloș. Chiar în PSD a existat o puternică grupare denumită de către presă "grupul de la Cluj". Chiar dacă erau direct interesați, niciunul dintre aceștia nu a făcut o autostradă care să lege Transilvania de Moldova, Oltenia sau Muntenia.