Serviciul de Informații Externe (SIE) a lansat la începutul lunii mai o campanie online de promovare a ofertei de carieră, prin intermediul rețelei de socializare Facebook și platformei Google, îndemnând la testarea abilităților prin trei tipuri de test: situațional, de cultura generală și de inteligență.

"De ce să ai doar un un job, când poți contribui la apărarea intereselor națiunii tale? Vei face parte din prima linie de apărare și protejare a țării tale, lucrând alături de oameni cu abilități de excepție.Testează-ți abilitățile de spion. Fă testele: Situațional, Cultura generală, Inteligență", spune anunțul sponsorizat Facebook al paginii "Agenția secretă" care face trimitere către site - https://www.sie.ro/AgentiaDeSpionaj/.

Testul accesibil prin site-ul SIE, dar și prin apăsarea butonului "Play Game" de pe pagina de Facebook "Agenția secretă" (https://www.facebook.com/AgentiadeSpionaj/), trimite utilizatorul pe un microsite interactiv.

Aici, prin alegerea unui dintre cele trei "personaje", utilizatorul alege de fapt tipul de test, cel situațional fiind cel mai inedit (indicii pentru aplicanți: fiți atenți la absolut toate detaliile, de la denumiri la cifre!) și care trimite aplicantul într-o misiune externă.

Imaginile folosite de site sunt asemănătoare benzilor desenate și specifice filmelor cu spioni (un personaj misterios, fumând; imagini cu barbați purtând costum).

La final, utilizatorului i se solicită numele, vârsta, o adresă de email unde va primi rezultatele și, de asemenea, suma unor cifre (ca și cod captcha).

Contactat de MEDIAFAX, Biroul de Relații Publice al SIE a comunicat detalii despre acestă campanie, precizând că rezultatele acestor teste au doar "valoare orientativă".

Astfel jocul-test este doar o tehnică de promovare a campaniei reale de recrutare care are tinerii ca public-țintă.

 "În privința microsite-ului interactiv la care faceți trimitere, testele existente acolo au doar o valoare orientativă, rezultatele obținute nu condiționează în niciun fel nici persoana și nici instituția. Pentru a putea intra în procesul de selecție și încadrare, eventualii candidați trebuie să completeze aplicația on-line existentă la pagina «Carieră» urmând ca, în măsura în care îndeplinesc cerințele specifice pentru postul vizat, să fie contactați pentru a intra în procedura propriu-zisă de selecție, unde abilitățile și aptitudinile sunt evaluate prin teste, instrumente și metode profesionale și standardizate", a explicat instituția, oferind detalii.

Serviciul de Informații Externe (SIE) este instituția de stat specializată în domeniul informațiilor externe privind siguranța națională, apărarea României și a intereselor sale.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews