ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță că a sesizat Parchetul Militar privind eventuale încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a preluat apelul telefonic privind tentativa de omor de la stația de metrou Costin Georgian.

STS spune, într-un comunicat de presă, că în cazul agresiunii de la stația Costin Georgian la Centrul de Primire Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov a fost recepționat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute și 2 secunde.

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță că a sesizat Parchetul Militar pentru cercetări privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a procesat cazul.

Cu privire la evenimentul din stația de metrou Dristor 1, din seara aceleiași zile, STS precizează că primul apel a fost recepționat la ora 19:56:52 și a fost transferat la dispeceratele de urgență ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marți seară, în stația de metrou Dristor. Ea a căzut în fața unei garnituri de metrou, inițial suspectându-se că a fost vorba despre o sinucidere. Poliția Capitalei a anunțat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie și a făcut publice imagini cu aceasta.

Femeia încercase un gest similar în stația Costin Georgian, cu puțin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a pățit nimic. Poliția spunea că fata agresată la stația Costin Georgian a făcut reclamație în jurul orei 20:00.

Agresoarea este cercetată pentru omor și tentativă de omor și a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.