ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicatele din Sănătate au anunțat declanșarea grevei generale după ce guvernanții nu au venit cu nicio soluție pentru angajații din sistem care au pierdut bani după aplicarea Legii Salarizării și a regulamentului de sporuri, informează Ziare.com.

 Astfel, săptămâna viitoare, pe 26 aprilie, va avea loc un miting în Capitală cu peste 10.000 de oameni, pe 7 mai va avea loc o greva de avertisment, iar pe 11 mai e declanșată greva generală.

Liderii federației sindicale Sanitas au anunțat revendicările principale: „Cerem modificarea Legii Salarizării - contractul colectiv de muncă, pragul de 30% la sporuri și creștere salarială unitară, pentru toți colegii".

În ultima perioadă au fost numeroase proteste în sistemul medical, după ce a fost implementată noua grilă de salarizare a personalului.