Pe 27 mai s-au împlinit 418 ani de când Marele Voievod Mihai Viteazul realiza prima unire a românilor.  Pe 27 mai 1600, domnitorul apare în documente cu titlul de „Domn al Țării Românești, Ardealului și Moldovei”.

Jurnalistul Nicu Pârlog a susținut că pe 27 mai ar trebui să fie Ziua Națională a României, argumentând că acțiunea lui Mihai Viteazul a fost cea care a fost inspirația pentru Marea Unire. 

De altfel, marele Nicolae Iorga spunea: „De la 1600, nici un român n-a mai putut gândi unirea fără uriașa lui personalitate, fără paloșul sau securea lui ridicată spre cerul dreptății, fără chipul lui de curată și desăvârșită poezie tragică”.

De asemenea, s-ar putea argumenta că Mihai a fost etnic român și de credință ortodoxă, fiind încoronat în tradiția bizantină, a domnitorilor și regilor români, ultimul dintre aceștia fiind Regele Mihai I.

Alții spun că o zi de mai ar fi mai potrivită pentru o sărbătoare națională decât una de decembrie, care cade mereu și în Postul Crăciunului.
 
Ar trebui ca Ziua Națională să fie mutată pe 27 mai, atunci când Mihai Viteazul a făcut prima unire?
Da
Nu
Nu știu
 
 
 
 
 
 
Created with PollMaker


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.