ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șapte proaspete mămici, studente în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, au primit din partea instituției câte 9.000 de lei. 

Bursa pentru maternitate (5.000 de lei pentru naștere și 4.000 de lei pentru îmbrăcămintea celui mic) a fost instituită la Universitatea din Suceava în primăvara acestui an, pe adresa instituției sosind opt astfel de solicitări, una fiind în discuție la Comisia Centrală de Acordare a burselor, scrie Monitorul de Suceava.

Gabriela Prelipcean, prorectorul responsabil de problemele studențești, a menționat că acest sprijin financiar se acordă o singură dată studentelor care devin mămici, indiferent de venit.

De asemenea, de aceste prime pot beneficia și studenții USV ale căror soții sunt în maternitate și care au un venit mai mic de 1.050 de lei/ lună.

Gabriela Prelipcean a mai arătat că de aceste burse pot beneficia studentele care sunt fie la un program de licență, fie la masterat sau doctorat.
 
Recent, Primăria București a decis să acorde un ajutor de 2.500 lei fiecărei tinere mame.