Capitala României va fi casă pentru două grupuri a câte 50 de basarabeni în intervalul 1-3 august. Acțiunea se înscrie în programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.     

Grupurile de vizitatori din Republica Moldova se vor putea bucura de un tur complex al ”Micului Paris” și de acces la obiective atractive ale orașului. Unul dintre acestea va fi Palatul Parlamentului, unde basarabenii vor avea parte de un tur interactiv, făcut chiar de deputați, marți, începând cu ora 13:00.

”Nu există bucurie mai mare pentru frații de peste Prut decât să ajungă în București. Cei mai mulți dintre ei conștientizează faptul că aceasta este capitala de drept a celor două state românești despărțite contrar voinței populare. Sperăm ca până în 2018 această nedreptate istorică să fie reparată și să se constituie o majoritate unionistă în Republica Moldova. Până acum au sosit în țară, începând cu luna iulie, câteva zeci de mii de români din stânga Prutului și vor continua să vină până la final de septembrie. Cu fiecare vizită în România, Unirea se apropie cu pași tot mai repezi”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Din cauza informației distorsionate, a lipsei acesteia în legătură cu realitățile din dreapta Prutului sau a posibilităților materiale reduse, proiectul ”Cunoaște-ți Țara”, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, are drept scop punerea la curent a românilor dintre Prut și Nistru cu privire la aspectele identitare, de limbă și de credință comune, oferindu-le impulsul necesar pentru manifestarea identității românești. Obiectivul programului este aducerea în România a 100.000 de basarabeni, care o vor putea descoperi nemijlocit.

Cazarea este asigurată de căminele Universității din București.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews