ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viața lui Teodor Lupea, un băiețel de numai 3 ani și 9 luni, depinde de 25.000 de Euro, bani pe care părinții nu îi au. Copilul a fost diagnosticat cu o hemipareză, care îi afectează inclusiv mâinile, și trebuie operat în regim de urgență, în Viena, la începutul lui februarie, altfel riscă să rămână paralizat pe viață.

Teodor s-a născut prematur, la doar 32 săptămâni, având o greutate de 1.300 de grame, după o serie de complicații, dar a dat dovadă că este un adevărat luptător încă din burtica mamei. Ușor-ușor, totul revenea la normal în familia Lupea, bebelușul creștea frumos, lua în greutate, însă toată armonia a fost curmată brusc, în august 2016, când copilul împlinise 2 ani și 5 luni. Erau cu toții în concediu la mare, a prins o răceală și au ajuns în spital. Într-o dimineață, mama a constatat că micuțul avea gâtul înțepenit și nu se mai putea mișca. 

Inițial, înțepeneala a fost tratată ca un banal „curent” de la aerul condiționat, dar afecțiunea s-a agravat și se manifesta ca o paralizie. A fost transferat de urgență în București, unde a fost supus unor serii de evaluări, teste și analize, fără ca medicii să poată da un verdict foarte clar asupra cauzelor care i-au provocat această stare. 
Cu toate acestea, în urma tratamentului cu antibiotice și cu imunoglobulină umană, Teodor începea să dea semne că se face bine, își mișca degetele, iar paralizia facială nu mai era așa accentuată. Miracolul nu a ținut însă mult, deoarece starea lui a început să se înrăutățească din nou și au început să caute ajutor peste hotare.

Părinții au plecat cu Teodor la o clinică din Viena, unde doctorii austrieci au depistat și cauza bolii: a fost înțepat de o insectă, care i-a provocat paralizia. Intervenția chirurgicală constă în implantarea nervilor și trebuie efectuată la începutul lui februarie, în caz contrar Teo având șanse maxime să nu mai poată fi recuperat și să rămână paralizat pe viață.

Donează pentru Teodor!

Campania de strangere de fonduri pentru recuperarea lui Teodor se derulează pe platforma de donații a Asociației "Salvează o inimă” - https://salveazaoinima.ro/campaigns/teodor-lupea/, unde sute de români au donat în total aproximativ 12.000 de Euro.
 
De asemenea, donațiile mai pot fi făcute și prin SMS, la 8832, cu textul "Teodor” sau prin transfer bancar în consturile Asociației:  RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).

Asociația "Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 300 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 70.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 2.305.000 de Euro și peste 800.000 de Euro din campanii de donații prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociația "Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala "Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala "Societății Civile” (2016 și 2017), Gala "Oamenii Timpului” (2015) și Gala "Zece Oameni de Valoare” (2016).