ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de 100 de copii ortodocși din Rwanda participă până marți, 26 decembrie la o tabără organizată de Episcopia de Burundi și Rwanda în orașul Rwamagana din estul țării.

Tabăra, inspirată de ITO Iași 2017 unde Rwanda a avut o delegație de 6 tineri, este prima tabară ortodoxă organizată în această țară unde Biserica Ortodoxă a început să se organizeze în anul 2013.

Tabara a fost posibilă în principal cu sprijinul financiar al credincioșilor Parohiei Tălpălari din Iași, dar și a altor credincioși din România prin intermediul Asociației „Love Africa".

Silviu Andrei Vlădăreanu, președinte „Love Africa" ne-a declarat: „Pentru mulți români, prezența ortodoxă în Africa este încă surprinzătoare, însă trebuie să știți că Ortodoxia se împrăștie cu repeziciune, ajungând până în sate îndepărtate și izolate de pe tot cuprinsul Africii. Putem și avem datoria să fim alături de frații noștri ortodocși din Africa. Cu foarte puțin, în Africa se poate face foarte mult! De aici, din Rwanda și eu, și colegul meu Raj Bostan, și toți copiii din tabără vă urăm tuturor un Crăciun fericit! și La multi ani! și vă rog să îi lăsați pe copiii din Rwanda să vă colinde."