ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioana Antonescu are 73 de ani și în fiecare vineri vine la spitalul Marie Curie pentru a sta nou-născuții care au nevoie de o mângâiere. Doamna a urmat cursurile de voluntari de la „Marie Curie” despre care a auzit la Clubul Seniorilor.

Nu este însă singură, ci alături de ea mai sunt încă 22 de persoane. Cel mai tânăr înscris în programul de voluntariat are 17 ani și este licean, iar decanul de vârstă are 89 de ani, conform Republica.

Cursanții învață pe o păpușă cum poate fi ridicat, luat, îmbrățișat și hrănit un nou-născut lipsit de prezența părinților. Păpușa-simulator este una specială. Are înălțimea și greutatea unui bebeluș născut la termen: 3.500 grame, dar lasă capul pe spate, sau în față, se poate intuba, are fontanelă moale, coloană vertebrală, clavicule, omoplați.

Acești voluntari au grijă de cei mici pentru că mamele lor mai au alți copii acasă și nu le pot fi alături în spital sau poate că i-au abandonat.

Majoritatea acestor copii petrec la Terapie Intensivă câteva săptămâni sau luni din viață. Unii stau aici chiar ani, pentru că doar așa ar putea supraviețui.

O soluție pentru dezvoltarea și recuperarea medicală a copiilor cu afecțiuni grave părăsiți sau neînsoțiți de părinți și internați rămâne acest tip de terapie non-invazivă oferită de voluntari.

Voluntarii nu execută manevre sau acte medicale. Ei doar ating, mângâie, hrănesc, îmbrățișează și le cântă micuților singuri și suferinzi.