Un producător român de produse din carne ales să nu intre pe piața supermarketurilor din România din cauza condițiilor puse de acestea.

Producătorul de preparate din carne Killer din localitatea Horodnic de Jos, județul Suceava, mizează anul acesta pe afaceri de circa 67 mil. lei (15 mil. euro), în creștere cu 7% față de anul precedent. 

Killer deține propriul abator, o fabrică de procesare a cărnii care produce 15 tone preparate pe zi și o rețea proprie de 16 magazine care acoperă județele Suceava, Botoșani, Iași și Neamț.

„Anul acesta o să avem o creștere de 7% a cifrei de afaceri. Am început anul mai greu pentru că în zona noastră oamenii sunt credincioși și țin post, dar am recuperat în lunile de vară. În jur de 30-35% din vânzări le realizăm prin cele 16 magazine proprii, exporturile reprezintă 20-25% din cifra de afaceri, iar restul vindem prin distribuitori. Nu vrem să ne listăm în supermarketuri pentru că nu sunt condiții avantajoase", a declarat pentru ZF Alexandru Scheul, proprietarul companiei Killer.