ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tablou care aparține renumitului pictor Picasso a fost găsit îngropat la tulpina unui copac, în Tulcea, după ce a  fost dat dispărut de la un Muzeu din Olanda, informează Mediafax.

Descoperirea  a fost făcută de două  persoane care ar fi primit o scrisoare anonimă, în care se aflau informații despre unde ar fi ascuns tabloul. În urma investigației pornite de Poliția Română și DIICOT, opera de artă ar purta denumirea „Tete D 'Arlequin", pictat de Picasso. Potrivit informațiilor primite, duminică, de Poliția Română, două persoane de cetățenie olandează s-au prezentat, sâmbătă seara, la Amabasada Olandei, din București, cu un tablou.

„Atașatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunțat autoritățile române, iar, la acest moment, o echipă formată din procurori D.I.I.C.O.T. și polițiști ai Direcției de Investigații Criminale - I.G.P.R. efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor (audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice). De asemenea, menționăm că tabloul a fost predat autorităților române, urmând ca, în cursul zilei de mâine (luni – n.r.), să fie trimis Muzeului de Artă a României, pentru a fi expertizat”, a transmis Poliția Română.