ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu, unchiul minorei răpite la Caracal, a transmis sâmbătă pe pagina lui de social media că intenționează să dea startul la trei inițiative: o campanie națională de informare în școli a elevilor despre cum să reacționeze în situații de criză; decorarea „eroinei” Alexandra cu Ordinul pentru Merit în grad de cavaler pentru curajul și modelul arătat de ea; o campanie pentru interzicerea vânzării de cartele telefonice pre-plătite fără prezentarea actului de identitate. 

„Oameni minunați ai acestei țări. Nu am nici un moment de liniște în aceste zile. Mă tot gândesc și nu îmi ies din minte cuvintele Alexandrei din conversațiile la 112. CURAJUL, CALMUL, BUNUL SIMȚ ale Alexandrei sunt unice. Vorbele ei, vocea, atitudinea față de autorități merită pe deplin să fie un SIMBOL pt întreaga Românie, pt toată generația de adolescenți (mulți scăpați din mână). De aceea vă rog să vă dați cu părerea și dacă veți fi de acord să inițiem 3 campanii naționale pt ca sacrificiul ei din acele clipe (deși eu încă sper să fie în viață) să devină un MODEL pt adolescenții României pt a preveni astfel de atrocități pe viitor:

1. O campanie națională care să-i poarte numele acestei EROINE a poporului român: #AlexandraMacesanuALO112VREAUSATRAIESC! prin care toate școlile împreună cu primăriile sau ministerul educației să prezinte adolescenților cum trebuie să procedeze în situații de criză și ce trebuie să facă dacă în școala lor, în comunitatea din care fac parte sau în anturajul lor există persoane suspecte!

2. Decorarea acestei EROINE dacă analizele internaționale confirmă probele ADN dar mai ales dacă este în viață cu ORDINUL PENTRU MERIT ÎN GRAD DE CAVALER pentru CURAJUL ei uriaș și lecția dată întregii țări. Astfel va putea fi exemplul pe care întreaga societate îl așteaptă.

3. Campanie pentru interzicerea vânzării de cartele prepay fără buletin!. Va afecta interesele companiilor de telefonie dar va stopa multe dintre aceste atrocități.

Dacă sunteți de acord cu aceste propuneri vă rog sa dați like la această postare. Fiecare like va fi egal cu o semnătură. Cu cât suntem mai mulți cu atât autoritățile vor ține cont de aceste solicitări!”, a îndemnat Alexandru Cumpănașu într-o postare publicată sâmbătă pe pagina lui de social media.