ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Art200 și Super organizează un workshop de film queer destinat adolescenților cu vârste între 14 și 23 de ani, nefiind relevantă experiența tinerilor în realizarea de filme, ci interesul acestora pentru comunitatea LGBTQ, după cum anunță organizatorii pe site-ul oficial.


Așa cum se menționează în comunicatul oficial,  fără a se preciza însă și suma primită de la bugetul de stat, acest „proiect cultural” este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

„Dacă ai între 14 și 23 ani, vino să explorăm, împreună cu traineri din comunitate, intersecțiile dintre activismul queer și alte mișcări sociale, învățând să folosim cinematografia ca o unealtă de reprezentare a persoanelor marginalizate. (…) Nu e nevoie să fi făcut neapărat film până acum sau să ai cunoștințe despre istoria filmului queer. E de ajuns să fii curioasă sau curios despre cum se face filmul și despre reprezentarea comunităților marginalizate, în special comunitatea LGBTQ+, în cinema! De asemenea, nu e nevoie să ai o cameră/ laptop pentru montaj și acest lucru nu reprezintă în niciun fel un criteriu de selecție. Te vom ruga doar să ne scrii în formular dacă dispui de cameră sau laptop ca să ne ajute atunci când facem echipele”, precizează organizatorii.

Termenul limită pentru înscrieri a fost 26 iulie, workshop-ul urmând să se desfășoare în perioada 10-16 august a.c. Persoanele care au sub 18 ani și sunt acceptate la workshop, spun organizatorii,  trebuie să primească acordul scris al părinților pentru participare.

Aceasta finanțare nu este prima pe care Super o primește de la AFCN, după cum a relatat ActiveNews Administrația Fondului Cultural Național a finanțat cu aproape 42.000 de lei mai mult de jumătate din costurile „proiectului cultural” "Arte vizuale și poezie la Super - Festivalul de filme făcute de adolescenți, ediția a 6-a”, care își propunea „să încurajeze, printre adolescenți, poezia și artele vizuale”, dar care, de fapt, promova sinuciderea, sexualitatea și comunitatea LGBT.