ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Željka Markic a făcut parte din Comitetului de Organizare al Inițiativei Civice „U ime obitelji” / „În numele familiei”. În 2013, acest comitet de inițiativă a strâns și înaintat Parlamentului croat 749.316 semnături în favoarea organizării unui referendum prin care în Constituția croată definiția căsătorie să fie consfințită ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

Practic, 17,5% din populația Croației ceruse acest referendum punându-și semnătura pe inițiativă. În termen de șase luni de la depunerea inițiativei, referendumul a fost organizat și validat prin prezența la urne a 38% din populația țării. Inițiativa a fost aprobată cu 66% din voturile exprimate.

European Dignity Watch a făcut public de curând un video în care Željka Markic din Croația susține inițiativa de organizare a unui referendum pentru căsătorie în România.

„Aș numi aceasta cea mai puternică mișcare cetățenească de când România a devenit o țară democratică. Politicienii români au două opțiuni: fie să respecte și să asculte vocile [cetățenilor] și să le permită să aleagă, fie să aleagă direcția politicilor lui Ceaușescu și să întoarcă România înapoi în timp, când dictatura era la putere. Sper să aleagă prima variantă”, a spus Željka Markic.
 
Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru modificarea Constituției în sensul definirii familiei ca uniunea între un bărbat și o femeie. Președintele

În perioada premergătoare alegerilor din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat protocoale de colaborare cu Partidul Social Democrat, cu Partidul Național Liberal și cu Alianța Liberalilor și Democraților din România, în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României.