ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O sută de psalți din țară, coordonați de arhid. Mihail Bucă s-au filmat interpretând „Apărătoare Doamnă” – imn închinat Maicii Domnului.

Arhidiaconul Mihail Bucă, inițiatorul proiectului, a definit într-un singur cuvânt demersul: „mărturisire”.

„Și pentru mine este o lucrare nouă, frumoasă și anevoioasă! Credincioșii noștri au avut nevoie de această gură de oxigen, mai ales in condițiile date”, a spus arhidiaconul, conform agenției Basilica.

Ideea proiectului a prins contur încă de la începutul stării de urgență, a spus arhid. Mihail Bucă.

„Am meditat la ce se întâmplă în viața Bisericii, a psalților și a credincioșilor  și am zis în sinea mea că trebuie o cântare simplă, iubită de credincioși. Așa m-am decis asupra condacului Apărătoare Doamnă.”

Psalții provin din orașe precum: București, Iași, Cluj, Craiova, Mehedinți, Baia Mare, Alba Iulia, Constanța,Tulcea, Brașov, Sascut etc.

„Atunci mi-a venit ideea de 100! 100 pentru România în rugăciune ! Am căutat dirijorii importanți din toata grupurile psaltice mari din țară; fiecare dirijor a venit cu câțiva membri apropiați și am ajuns la acest număr”, a precizat Mihail Bucă.

Textul cântării:

Apărătoare Doamnă, pentru biruință mulțumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu noi robii Tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!