ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În prima parte a seriei de articole am scris despre primele 7 idei de excursii de 1 zi aproape de București. 
Ne-am bucurat de primăvară din balcoane, grădini personale sau parcuri, tânjind după un picnic în natură, o drumeție sau o excursie în locurile noastre preferate. 

Este cazul să renunți pentru un timp la conversațiile pe Skype, Zoom sau Whatsapp în favoarea unei plimbări în afara orașului. Mai ales că parcurile din oraș vor fi din ce în ce mai pline. Cea mai bună soluție în momentul de față este aceea de a alege locuri cât mai întinse, unde să nu îți sufle nimeni în ceafă ca la supermarket. De aceea te invit să faci scurte călătorii de o zi în apropierea orașului. 

În continuare îți prezentăm alte 7 idei de călătorie lângă București, care sigur îți vor satisface pofta de călătorit și în care vei descoperi locuri noi pline de istorie ori pur și simplu vei te vei bucura de priveliști minunate și aer curat. 

Călătoria nr. 8 –     *** Împrejurimile Ploieștilor: Hora locurilor faine de vizitat ***  

Fiindcă am mai spus că orașul Ploiești se bucură de împrejurimi cu multe atracții turistice și peisaje pitorești, în această călătorie de 1 zi le vizitezi pe cele mai apropiate: Mănăstirea Ghighiu, cu istoria ei zbuciumată și pictată la interior de Gheorghe Tattarescu, conacul Constantin Stere din Bucov ridicat de cel care a contribuit la Unirea României cu Basarabia, Grădina Botanică/Grădina Zoologică din Bucov (la alegere, prin vot) și Situl Arheologic și de arhitectură medievală Târgșoru Vechi. Pe drum te vei opri la Crucea de la Strejnicu, locul unde a fost asasinat istoricul Nicolae Iorga.

Călătoria nr. 9 -  *** Plaiuri ialomițene, vestigii antice și un conac mai puțin cunoscut *** 

Bărăganul este puțin mediatizat ca zonă turistică, însă se spune că oamenii sfințesc locul, iar noi ne-am propus să îți aducem mai aproape spiritul și creația ialomițeană. În această excursie vei vizita Mănăstirea Sfinții Voievozi din Slobozia situată pe malul Ialomiței și ctitorită de Matei Basarab, Muzeul Agriculturii animat de unul dintre muzeografii pregătiți care fac cinste acestei meserii, vestigiile geto-dacice de la Piscul Crăsani cu neașteptatele peisaje încântătoare, ca să poposești spre final la Conacul Hagianoff de pe domeniul Manasia, a aparținut inițial familiei Contacuzino.

Călătoria nr. 10 - *** O deltă ușor accesibilă, o moară ca pe timpuri și un loc al profețiilor ***

Acest traseu te poartă spre Delta Neajlovului din sudul capitalei. Te smulgem din aglomerație, te pui în legătură cu natura, cu oamenii locului și cu valorile păstrate în timp. La Comana istoria se îmbină cu credința, frumusețea naturii și creațiile artistice și meșteșugurile localnicilor. Prima oprire este la Mănăstirea Comana, unde domnitorul Vlad Țepeș și alții și-au pus amprenta.  Îl cunoști pe părintele ghid, veselul Ghelasie, apoi mergi spre Satul Meșteșugarilor din cadrul Morii de Hartie, un loc de suflet care ajută la păstrarea meșteșugurilor și a tradițiilor locale, ca spre final să poposești la Biserica Drăgănescu, unde renumitul părinte Arsenie Boca a realizat pictura la interior. În această excursie vei avea ocazia să îți amintești de bătălia de la Călugăreni, pentru că te vei opri la crucea  înălțată în memoria acestui moment decisiv din istoria noastră.  „Agapa”, adică gustarea de prânz, o pregătim noi, la momentul potrivit.

Călătoria nr. 11 - *** Tainele capitalei medievale și  a două mănăstiri dâmbovițene ***  

În această călătorie cu plecare din București vizitezi locul care a găzduit unii dintre cei mai mari conducători ai neamului, adică „Ansamblul Curtea Domnească” cu toate anexele ei, apoi descoperi Muzeul Poliției Române, Mănăstirea Stelea cu cea mai elegentă biserică din regiune, Mănăstirea Dealu cu al său „Pantheon” al conducătorilor din vechime, iar la întoarcere servești produse locale într-un loc deosebit, ca mai apoi să ajungi la puțin cunoscuta Mănăstire Cobia. Dacă te-ai convins, hai cu noi în orașul înfrățit cu marile orașe americane New York și Miami pentru a descoperi într-un mod autentic esența turismului local.

Călătoria nr. 12 - *** Zimbrăria de la Bucșani, Parcul Dalles, Muzeul Caragiale, Palatul Stirbei ***       
           
Ca și Ploieștii, împrejurimile orașului Târgoviște cuprind o groază de obiective turistice, de aceea îți propun să faci cunoștință cu zimbrii de la Bucșani, nu înainte de a admira codrul verde care te poartă până la poarta rezervației. Vei descoperi apoi domeniul (incluzând biserica, școala, parcul) unei familii care și-a lăsat amprenta și în București, familia Dalles. Călătoria te poartă spre vechiul sat „Haimanale”, unde s-a născut I.L. Caragiale și care astăzi găzduiește muzeul cu același nume, ca să ajungi să te răcorești savurând o limonadă și plimbându-te prin curtea Palatului Stirbei, spre finalul experienței tale.  

Călătoria nr. 13 - *** Ținuturi de legendă ale Buzăului ***

Drumeție în „Țara Luanei”, zonă încărcată de spiritualitate, învăluită în legende despre daci, regi din vechime și civizații dispărute. Zona, numită și „Poarta lui Dumnezeu” a ofeit de-a lungul timpului adăpost pentru mulți sihaștri, care au transformat grotele muntelui în locuri sfinte de rugăciune. Traseul, prin inima pădurii seculare, este denivelat și plin de aventură, dar accesibil în siguranță tuturor categoriilor de drumeți.

Călătoria nr. 14 - *** Despre suflet, cultură și patriotism ***  

Hai să afli cum este într-o călătorie cu tematică religioasă și culturală, într-un pelerinaj. Se spune că pelerinajul este răspunsul omului la chemarea lui Dumnezeu, o călătorie de îmbogățire spirituală și culturală, prilej de mărturisire și mulțumire pentru binele primit, de întărire a credinței sau a speranței. Primul popas va fi la Mănăstirea Căldărușani, cea străjuită de ape și de un cadru natural deosebit, așezată ca într-o „căldare”, ctitorită de Matei Basarab. În vecinătate vei regăsi și Mănăstirea Sitaru sau Balamuci, ctitoria unui străbun al voievodului Constantin Brâncoveanu. Povestea o vei afla acolo. Trecând de-a lungul sitului Natura 2000 Grădiștea – Căldărușani – Dridu, ajungi la ctitoria Sfântului Calinic de la Cernica, Mănăstirea Pasărea, pentru ca mai apoi să poposești la sora geamănă, Mănăstirea Cernica, stâlp al spiritualității și culturii românești. 

Dacă ți-au plăcut programele, află că avem și altele...noi defapt vrem și mai mult.  Vrem să oferim copiilor, tinerilor și părinților ocazia să redescopere buucria întâlnirii cu alți participanți prin activități și educație  interactivă non-formală. De exemplu, în următoarea perioadă avem plănuite o mini-tabără pentru copii 10-13 august la Bușteni (în care pot participa și părinții), o excursie de 2 zile la cort pentru tineri la 40 km de capitală (pot participa și părinții) și excursii școlare de 1 zi în care vizităm obiective interesante, facem drumeții și ne jucăm, tragem cu arcul, vânăm comori (treasure hunt) și multe altele, adaptate vârstei. 

Avem și un concurs prin care 3 tineri pot câștiga un loc în excursia Descoperă comorile Buzăului din data de 3 iulie. 
 
Organizator

Facem parte din comunitatea Călătorim în gașcă, proiectul agenției de turism Soca Tour (4 ani de experiență în programe recreative și educative) și suntem aici să te ajutăm să te relaxezi, să descoperi turismul sustenabil prin călătorii de la 1 la 3 zile în natură și la obiective turistice inclusiv în mediul rural, întâlnind oameni care inspiră, vizitând locuri de neuitat și aducând un zâmbet pe buze. Totul în deplină siguranță. Dacă nu te vei simți bine, îți vei putea schimba data de călătorie chiar și cu 2 zile înainte de plecare.

Pe timp de weekend mai ales, excursiile de 1 zi sunt opțiunea ideală, potolind într-o foarte mică măsură și dorul de călătorii prin lumea întreagă.

Dacă ești în căutare de turism local, frumos natural sau un simplu picnic savurat în liniște, îți oferim posibilitatea de a pleca în scurte călătorii de 1 zi cu un grup mic de participanți. În microbuz păstrăm toate metodele de igienă și siguranță recomandate de autorități, conform ultimului ordin ministerial.

La ce să te aștepți când călătorești în gașcă?

Grupuri restrânse

Grupurile sunt suficient de mici încât să simți că explorezi o destinație în mod independent, dar suficient de solide pentru a crea o atmosferă socială bună. Mărimea grupului variază în funcție de unde și cum călătorim, între 6 și 15 persoane. Am realizat că este un interval excelent care îți permite să te conectezi cu oamenii pe care îi întâlnești sau să petreci momente de neuitat alături de familie ori prieteni, fără să simți că ești doar un chip într-o mulțime.
 
Călători cumsecade

Banii, și mai ales timpul, sunt noțiuni esențiale, de aceea vrem să te bucuri de fiecare moment alături de oameni onești, echilibrați, dornici de cunoaștere, care știu să prețuiască frumosul și sunt dispuși să examineze realitatea în mod nuanțat. Cu toate că vei găsi mai multe definiții incomode ale cuvântului „gașcă” în DEX, noi ni le însușim pe cele mai adecvate: „grup restrâns de oameni, uniți între ei prin preocupări” sau „...care petrec împreună, fac excursii” și sunt „de treabă”.

Turism sustenabil

Ne angajăm nu doar să călătorim fără să lăsăm urme, ci să facem o diferență reală. Când pornești la drum cu noi, fii sigur că vei lăsa amprente pozitive, vei investi în comunități locale prin diverse servicii și produse pe care le obții de la localnici, demonstrezi respect și curiozitate pentru cultura și tradiția locului și experimentezi conexiuni autentice cu fermieri, meșteri, artiști, povățuitori pe care îi întâlnești în mediul lor natural. 

Itinerarii sigure

Am studiat și verificat timp îndelungat programele, mijloacele de transport și cazările astfel încât să te poți concentra pe fiecare experiență și să nu fii nevoit să petreci ore în șir bibilind fiecare detaliu al aventurii. Mai mult, atunci când călătorești în gașcă cu alte minim 10 persoane, vei primi un sistem wireless audioguide cu cască pentru a asculta explicațiile ghidului la obiectivele turistice. În felul acesta păstrezi o distanță fizică potrivită între tine și alți participanți.

Valoare imbatabilă

În timp ce în alte excursii de grup vei fi lăsat de unul singur la un castel sau alt obiectiv turistic ori religios, noi îți oferim moment unice și experiențe locale la fiecare pas. 

Echilibrul perfect 

Cele mai bune experiențe în grupuri mici ating echilibrul perfect între activitățile planificate din program și „timpul tău”. Deși avem un itinerariu de care să ne ținem, există întotdeauna loc de improvizații pentru a face călătoria mai personală, interactivă, provocatoare ori relaxantă.

Proiect social - Șansă de călătorie 

De fiecare dată când plătești pentru o călătorie, dăruiești 2% din tarif cuiva care are nevoie. Această sumă se va folosi pentru organizarea de excursii oferite copiilor și familiilor dezavantajate din județele învecinate capitalei, majoritatea din zone rurale.

În fiecare weekend vei găsi cel puțin o călătorie în afara Bucureștiului care îți va aduce zâmbetul pe buze, așa că stai alături de noi pentru a afla ultimele noutăți. Urmărește pagina de Facebook, lasă un Like și înscrie-te primul pentru a fi sigur că vei avea un loc al tău. 

Tarifele variază, de la 90 la 150 Lei și includ, pe lângă experiențele unice, în funcție de călătorie: gustări ori limonadă, unele intrări, picnic și unele surprize.

Dacă ai citit până aici, înseamnă că ai observat faptul că mai multe excursii nu au fost programate.  Te invit să urmărești pagina de Facebook pentru a afla datele fixate pentru fiecare călătorie, dar și altele noi.
Vezi mai multe despre activitățile noastre pe website-ul www.socatour.ro/ro.
Dacă nu te-am convins, ne poți suna la numărul de telefon 0729845518 sau ne poți scrie prin e-mail contact@socatour.ro     

Cu drag,
Echipa Călătorim în gașcă, marca Soca Tour (II)