Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) organizează, luni, o serie de evenimente dedicate conștientizării și măsurilor concrete de reducere a riscului seismic din România, sub egida „O zi despre cutremure: perspective de reducere a riscului seismic'', informează Agerpres. Luni se împlinesc 42 de ani de la cutremurul din 1977 care a lovit România.

Astfel, la Academia Română va fi organizat simpozionul „Cutremurele vrâncene; o provocare pentru geoștiințe și societate", în cadrul căruia vor fi făcute o serie de prezentări științifice și va avea loc un panel de discuții pe tema mai sus menționată.

Totodată, la Biblioteca Națională se va desfășura, începând cu ora 10:00, evenimentul „Vorbim deschis despre cutremure- inițiative pentru reducerea riscului seismic". Acesta va cuprinde o expoziție Mobilă despre Cutremure (MOBEE) a INFP, Caravana „Fii Pregătit" a DSU și activități și prezentări dedicate înțelegerii cutremurelor și a măsurilor de reducere a riscului seismic.

De asemenea, vor fi lansate: broșura „Informații esențiale despre cutremure", turul digital ghidat „Bucureștii și cutremurele", Expoziția "4 martie 1977 și după...: Cutremurele din Vrancea în studii, reportaje, mărturii, evocări, albume din colecțiile Bibliotecii Naționale", expoziție cu fotografii și exponate pe tematica protecției civile, prezentări ale proiectelor din domeniu.

Tot luni, vor fi organizate și trei tururi ghidate gratuite ce pentru a spune povestea efectelor cutremurelor majore asupra Bucureștilor, dar și a contextului actual: de ce sunt atâtea clădiri vulnerabile seismic și care sunt perspectivele de îmbunătățire a situației.

Seria de evenimente va include și intrarea liberă, între orele 8:00-17:00, la Muzeul Național al Pompierilor (Foișorul de Foc).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews