ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atunci cand te muti la casa, iti doresti o locuinta moderna, cu un design aparte, care sa te faca sa te simti minunat in orice zi a anului. Pe langa camerele amenajate ca la carte, trebuie sa ai si o gradina senzationala, inflorita si realizata in mod inedit, care sa aiba capacitatea de a atrage admiratia tuturor trecatorilor.  
 
O gradina frumoasa reda starea buna de dispozitie, chiar si in zilele cele mai nostalgice, te face sa te bucuri din plin de zilele calduroase si completeaza perfect o casa realizata cu mult bun gust. Pentru a obtine o gradina de vis, este necesar sa urmezi cativa pasi simpli, dar extrem de importanti.  
 
Pasi cu ajutorul carora creezi o gradina demna de paginile revistelor specializate: 
 
Gazon 

Degeaba ai o gradina imensa, daca nu ingrijesti pamantul. Nu este suficient sa tunzi iarba care creste rasfirat si haotic prin curte, deoarece aceasta nu are capacitatea de a crea un aspect impecabil si de invidiat. Este recomandat sa plantezi seminte de gazon prin intermediul carora sa obtii un „covor verde” uniform si frumos. Tunde constant iarba, ud-o si smulge buruienile care cresc subtil printre firele subtiri ale acesteia.  

Plante 

Impodobeste spatiul cu numeroase specii de flori exotice, vii colorate si parfumate. Alege cateva specii inedite de bonsai, trandafiri in nuante deosebite si pomi atat fructiferi, cat si de decor. O gradina este completa doar in momentul in care fiecare colt al acesteia contine plante ingrijite si frumoase.  
 
Decoratiuni

Ce spui de o arcada din flori sau de cateva ornamente nonconformiste realizate din plantele preferate? Daca tu consideri ca este mult prea dificil sa construiesti aceste decoratiuni, atunci orienteaza-te spre cateva statui deosebite sau spre o fantana arteziana, pe care sa o amplasezi chiar in centrul gradinii. Daca iti doresti un plus de eleganta, planteaza cateva flori colorate in jurul fantanii.  
 
Iaz 

Cate gradini ale prietenilor tai contin un iaz cu pesti? Gradinile din reviste cuprind elemente rar intalnite, fapt pentru care, daca iti doresti o curte deosebita, parca rupta din Rai, este recomandat sa creezi un mic iaz, pe care va trebuie sa-l ingrijesti in mod constant. 

Alege cateva specii de pesti, informeaza-te cu privire la hrana pe care trebuie sa o cumperi pentru acestia si bucura-te de o gradina nemaivazuta. 
 
Loc de relaxare 

Fie construiesti un foisor, fie amplasezi o masa si cateva scaune intr-un colt al gradinii, indicat este sa creezi si un loc de relaxare, menit sa-ti aduca bunadispozitie ori de cate ori petreci putin timp in curtea din fata casei. Nu ezita sa cumperi un hamac si doua sezlonguri, deoarece doar in acest fel poti profita pe deplin de spatiul in aer liber pe care il detii.   
 
In concluzie, nu este greu sa creezi o gradina precum in reviste, insa ai nevoie de imaginatie si putin timp. Cu toate acestea, daca iti doresti sa epatezi prin creativitate si frumusetea acestui tip de spatiu, este indicat sa-ti iei cateva zile libere de la locul de munca si sa te ocupi de el.