ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


15 bicilişti britanici vor pedala sute de kilometri prin sate, cetăţi fortificate şi poteci împădurite din Ardeal ca sa strânga bani pentru a cumpăra un autobuz londonez cu etaj. Vehiculul va fi folosit de voluntarii care vor colinda şcolile şi îi vor învăţa pe elevii români totul despre natură.

Este provocarea pe care au acceptat-o 15 temerari englezi dornici să cunoască ţinuturile favorite ale prinţului Charles. Pe traseu, englezii vor descoperi gusturile bucătăriei autohtone, vor parcurge păduri seculare şi vor vizita cetăţi fortificate. Toate, pentru a ajuta o fundaţie britanică să strângă bani pentru educaţia ecologică a elevilor români.

Fiecare voluntar va dona pentru sejurul transilvan cel puţin 3.000 de lire, bani din care organizatorii evenimentului plănuiesc să cumpere un autobuz cu etaj. Maşina va fi transformată într-un adevărat muzeu natural şi va circula prin comune pentru a le prezenta copiilor natura sălbatică.

Motivaţia britanicilor este că în era internetului copii se înstrăinează din ce în ce mai mult de natură, iar cei mai mulţi abia pot recunoaşte câteva specii de animale, potrivit tvr.ro.

Iniţiativa "Regatul sălbatic" este un proiect mobil de educaţie pentru copii realizat de Fundaţia britanică "The European Nature Trust", aceeaşi organizaţie este promovată de celebra seria de documentare Wild Carpathia.