ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru multe persoane, vizitele periodice la medicul dentist nu se afla tocmai printre activitatile lor preferate. Pe deasupra, purtarea unui aparat dentar este un alt lucru de care se feresc multi oameni. 
Ceea ce ar trebui sa stii, insa, este faptul ca acesta are mult mai multe avantaje decat lasa sa se vada. Cu toate ca este gandit pentru indreptarea dintilor, aparatul dentar te poate ajuta din mai multe puncte de vedere. Iata care sunt acestea:

1.Previne afectiunile gingivale

Afectiunile gingivale pot aduce multe necazuri sanatatii tale orale, daca nu ai grija de dintii si gingiile tale intr-un mod corect. Din fericire, iti poti alinia dintii cu ajutorul unui aparat dentar si, astfel, iti va fi mult mai usor sa cureti corespunzator spatiul dintre acestia. 
Fara o aliniere corespunzatoare a dintilor, care se obtine cu ajutorul aparatului dentar, mancarea se poate bloca mult mai usor intre dinti si poate duce, astfel, la aparitia afectiunilor gingivale.

2.Previne degradarea dintilor

Dintii se pot degrada foarte usor, daca nu urmezi o igiena orala stricta, care este destul de greu de respectat daca ai o dentitie problematica. Acest lucru se intampla din cauza bacteriilor care se acumuleaza in cavitatea orala si care afecteaza smaltul dintilor. 
Smaltul este ca o bariera care iti protejeaza dantura si, fara acesta, vei intampina chiar si mai multe probleme dentare, pe langa degradarea dintilor. 

3.Previne cariile

Daca sunt depistate la timp, cariile pot fi usor de indepartat. In schimb, daca nu le tratezi inca de la inceput, acestea se vor dezvolta si, astfel, vor necesita proceduri mai costisitoare pentru a fi eliminate. Cum poate un aparat dentar sa previna aparitia cariilor? 

La fel cum previne si afectiunile gingivale si degradarea smaltului. Prin alinierea dintilor, igiena orala va putea fi respectata cu o mai mare usurinta. In alte cuvinte, indepartarea tuturor bacteriilor aflate intre dinti este foarte importanta pentru sanatatea si longevitatea danturii. 

4.Ajuta digestia

Ai nevoie de un alt motiv pentru a fi sigur ca dintii nealiniati sunt o problema pentru tine? Daca dantura ta nu este dreapta, nu vei putea mesteca mancarea intr-un mod corespunzator. Stomacului tau ii este mult mai usor sa digere alimentele bine maruntite decat cele inghitite aproape intregi. Astfel, chiar si stomacul tau iti va multumi ca ai ales sa apelezi la un aparat dentar.

5.Ajuta la cresterea respectului de sine

Desi aparatul dentar are avantaje clare asupra sanatatii tale, acesta are un rol esential si la capitolul incredere de sine. 

De fapt, unul dintre cele mai mari avantaje consta tocmai in faptul ca-ti poate creste respectul fata de tine insuti, pentru ca, pana la urma, acesta este folosit pentru construirea unui zambet perfect. Si cine nu ar vrea sa se laude cu noul sau zambet la un eveniment? 

Asa cum ai citit, exista cel putin cinci avantaje ale purtarii unui aparat dentar. O dantura dreapta nu te ajuta sa obtii doar un zambet minunat, ci iti este benefica si pentru sanatatea ta generala. Acum, acesta chiar este un motiv pentru care ar trebui sa zambesti!