ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerea unui dulap de haine pare a fi o banalitate. Dar dacă optați pentru unul, veți descoperi că dulapurile individuale diferă în atât de multe aspecte, încât veți fi nedumeriți. Diferență este nu doar în dimensiune și materialul din care este fabricat, există mai multe elemente de menționat.

În primul rând, gândiți-vă la producătorul dulapului și cât spațiu aveți pentru el. Luarea măsurilor corecte a spațiului dumneavoastră,va fi o soluție bună. Un alt aspect este cantitatea de lucruri care o veți stoca în el. Aceasta ar trebui să fie baza dimensiunii sale generale. Dacă nu aveți suficient spațiu în cameră, alegeți un dulap mai înalt în care să depozitați cu ușurință haine de sezon în partea de sus. Ca să ajungeți la el, puteți folosi cu ușurință un scaun.

Cu tijă suspendată, rafturi și sertare?

Dulapurile sunt împărțite în trei tipuri în ceea ce privește echipamentul interior. Primul tip are otijă de îmbrăcăminte încorporată, pe care poți agăța cu ușurință totul, de la tricouri și pantaloni până la paltoane. Al doilea tip are rafturi încorporate, a căror înălțime este de obicei reglabilă după cum este necesar. Puteți plia hainele într-un astfel de dulap. Cel mai comun este un dulap combinat, care oferă atât o tijă de dulap, cât și un raft. Puteți atârna lucruri mototolite pe umerașe, puteți plia în mod economic haine neșifonate pe rafturi. Pentru lucruri mărunte, de la lenjerie intimă până la centuri și alte accesorii, sunt potrivite sertarele extensibile cu un organizator. Dulapurile elegante oferă, de asemenea, alte ajutoare plăcute, precum suporturi pentru cravate sau pantaloni. Sunt disponibile chiar și dulapuri cu coș extensibil pentru rufe murdare.

Ce fel de deschidere să alegeți?

  • Deschiderea clasică, numită uneori ușa franceză, este una dintre cele mai clasice. Deschiderea este de obicei silențioasă și puteți deschide cu ușurință ambele părți în același timp. Datorită acestui fapt, aveți o imagine de ansamblu a ceea ce aveți și unde aveți. Acestea sunt potrivite pentru încăperi mai mari, unde chiar și o ușă deschisă a dulapului, nu împiedică trecerea.

  • Deschiderea glisantă este deosebit de practică în încăperile mai mici, unde o deschidere clasică ar ocupa spațiu. Ușile alunecă pe șine, deci este practic să alegeți dulapuri care au o deschidere cu adevărat silențioasă. Dezavantajul unei astfel de deschideri este că vedeți doar jumătate din garderobă. În plus, sistemul de alunecare îndepărtează aproximativ 10 centimetri de interiorul dulapului.

  • Puteți îmbunătăți deschiderea clasică prin combinare cu deschiderea prin apăsare. Datorită faptului că ușa poate fi deschisă fără mânere, astfel de mobilier arată foarte elegant.

Lucios sau mat?

Finisajul suprafeței dulapului este o chestiune ce ține de gustul dumneavoastră. Suprafața lucioasăarată luxoasă, pe de altă parte, poate arăta și cool. Dulapurile strălucitoare sunt surprinzător de ușor de întreținut. Deși aproape orice murdărie poate fi văzută pe suprafața lucioasă, datorită faptului că este netedă, trebuie doar să o ștergeți.Suprafața mată este atemporală și arată mai caldă. Nu toate amprentele digitale se remarcă pe suprafețele mate, chiar dacă se va murdări, o cârpă umedă vă va salva.

Cu sau fără oglindă?

Oglinda este, fără îndoială, un ajutor practic atunci când vă îmbrăcați. Când alegeți un dulap cu oglindă în exterior, măriți vizual și întreaga cameră. Pe de altă parte, nu este pe deplin potrivit să ai un astfel de dulap în dormitor, ar putea fi perturbator în timpul somnului. Este recomandabil să aveți o oglindă în dormitor pe interiorul ușii dulapului.

Sfaturi practice la final

Un dulap de haine nu mai este doar o piesă obișnuită de mobilier. O garderobă aleasă corect va facilita în mod semnificativ nu numai depozitarea hainelor și încălțămintei, ci și căutarea acestora. Dimineața nu sunteți pregătiți să faceți față unei camere complet iluminate? Dulapurile cu iluminareoferă posibilitatea unei căutări clare a ceea ce aveți nevoie. Nici nu îi veți trezi pe cei care dorm puțin mai mult. Amortizoarele de închidere silențioasă a ușilor vă vor ajuta, de asemenea.

Dacă aveți deja o idee despre ce parametri ar trebui să îndeplinească șifonierul dumneavoastră, nu trebuie să examinați unul câte unul. Filtrele pentru un dulap de haine de pe un site web, cum ar fi Biano.ro, vă vor ajuta să alegeți, puteți selecta cu ușurință parametrii doriți, apoi puteți compara doar dulapurile relevante de la mai mulți producători.

Sursa imaginii:1. Scott-lee / Shutterstock.com2. Slavun / Shutterstock.com