ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apple recunoaște, pentru prima oară după ani de teorii conspiraționiste în acest sens ale utilizatorilor, că reduce în mod intenționat performanța procesorului de la iPhone, spunând că face acest lucru pentru a evita problemele pe care bateriile bazate pe litiu le pot cauza în urma deteriorării în timp.

Acest tip de baterii se deteriorează, în mod special în cazul unui dispozitiv folosit și reîncărcat zilnic, cum este smartphone-ul, ajungând să înmagazineze din ce în ce mai puțină energie cu fiecare încărcare. 

Justificarea celor de la Apple are logică, până la un punct, însă coincidența face ca această încetinire intenționată a performanței să fie un motivator important pentru ca utilizatorii să cumpere un model nou. 

Apple spune că încetinirea se face după un an de folosire și că a început să-și încetinească propriile telefoane abia de anul trecut. 

Încetinirea, conform companiei americane, se face pentru modelele iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE și iPhone 7.