ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tot mai des se discuta de sedentarism, un stil de viata ce implica foarte putina miscare si care nu e deloc benefic pentru organism. Trebuie sa fii constient/a de cat de important e sa faci macar 30 de minute de miscare in fiecare zi, 30 de minute in care poti sa te plimbi mai alert, sa mergi si sa vii pe jos de la serviciu sau sa faci sport in propria locuinta, cand ajungi acasa. 

Da, poate iti este greu sa mergi la sala de cateva ori pe saptamana, poate ai multe pe cap si ai avea timp liber doar in a doua parte a zilei, dar nimic nu trebuie sa te retina din a-ti face o rutina in ceea ce priveste miscarea. 
De mare folos ti-ar putea fi o serie de aparate de fitness pe care sa le ai in casa. Daca nu ai loc de toate, macar unu pe care sa-l folosesti constant. Cele mai apreciate sunt urmatoarele:

1. Banda de alergat

Daca iti place sa alergi zilnic, dar vrei sa faci acest lucru intr-un mediu cat mai sigur si fara sa fii deranjant de vremea de afara, atunci ai nevoie de o banda de alergat. Aceasta te va ajuta sa arzi caloriile intr-un mod placut si sa iti mentii sanatatea. In urma folosirii ei te vei bucura de beneficii precum: imbunatatirea circulatiei sangelui, cresterea tonusului muscular sau mentinerea flexibilitatii la nivelul articulatiilor.
Multe dintre benzile de alergat au tot felul de programe prestabilite si sunt dotate cu inclinatie, sistem de monitorizare a pulsului sau alte astfel de detalii. 

2.Bicicleta de fitness

Acesta e poate cel mai popular aparat intalnit in locuinte, deoarece nu e foarte costisitor si ajuta la pierderea in greutate, la mentinerea unui stil de viata sanatos. Totodata, e o varianta foarte potrivita si in cazul persoanelor care se recupereaza in urma unor probleme locomotorii, deoarece permite reglarea fortei cu care trebuie sa pedalezi. 

Aceste produse pot fi destul de variate. Vei intalni biciclete magnetice stationare, care pot fi cu sau fara sprijin pentru spate si care pot fi reglate cu usurinta asa cum ai nevoie si eliptice, care necesita mai multe efort si o stabilitate foarte buna, deoarece pedalele in timpul functionarii fac miscari oscilante si in acelasi timp se misca si mainile. Ele exerseaza muschii intregului corp si sunt o combinatie dintre stepper si bicicleta stationara. 

3. Aparatul multifunctional

Daca ceea ce iti doresti este sa iti antrenezi pe rand muschii intregului corp si sa depui multa forta pentru a face miscare, atunci iti recomandam un aparat multifunctional cu greutati, care-ti va permite sa faci o multime de exercitii, sa transpiri mult si sa te antrenezi cat mai aproape de modul in care o poti face la sala. 

Asadar, data viitoare, inainte de a-ti cauta scuze pentru a nu face sport, mai bine gandeste-te la variantele care te pot ajuta sa introduci miscarea in viata ta de zi cu zi si sa te bucuri de exercitii fizice zilnic, fie la sala, fie in propria locuinta.