ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent update al telefoanelor iPhone a eliminat din calendar ziua de Paști, ulterior compania confruntându-se cu critici din partea utilizatorilor.

„Duminica Paștelui apare pe calendare pentru utilizatorii de iPhone care rulează versiunile 11.2.2 ale sistemului de operare iOS al Apple, dar nu și la alți utilizatori ai versiunii 11.2.5, cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Cu toate acestea, un utilizator a spus că Paștile a apărut în calendarul lor”, spun cei de la Fox News. „Setarea implicită pe dispozitivele iOS este pentru sărbătorile din SUA, care arată Ziua Recunostintei, Crăciunul și Ziua Independenței. Cu toate acestea, există o opțiune de adăugare a calendarelor alternative, inclusiv chinez, ebraic și islamic. Dar calendarul creștin este absent de pe această listă pe iOS 11.2.5”, adaugă Fox News.

Mai mulți utilizatori s-au plâns de dispariția zilei de Paști din calendarele lor pe forumurile Apple.

„Cum se face că Paștele nu apare pe calander, dar toate celelalte sărbători sunt?", s-a plâns un utilizator, în timp ce un altul susține că Apple a înlăturat intenționat această zi.