ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația „Pro Consumatori” solicită ministrului comunicațiilor să retragă de pe agenda legislativă a Guvernului României proiectul de OUG referitor la amplasarea de antene 5G fără autorizații de construire, solicită ministrului justiției să nu acorde aviz favorabil acestui proiect de OUG și solicită Președintelui Camerei Deputaților să ceară explicații Guvernului în legătură cu subrogarea dreptului de legiferare, specific Parlamentului, se arată pe pagina web a APC România

Asociația „Pro Consumatori”, organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a organizat duminică, 20 octombrie 2019, între orele 16:30 - 19:30, un marș de conștientizare a opiniei publice cu privire la pericolele generate de implementarea tehnologiei 5G, cu mesajul „Stop 5G - viața și proprietatea noastră sunt mai importante decât tehnologia voastră!”. Manifestația a fost autorizată de Primăria Municipiului București pe traseul Ministerul Comunicațiilor - Ministerul Justiției - Alveola din Parcul Izvor din fața Parlamentului României, beneficiind de sprijinul Poliției și al Jandarmeriei, conform prevederilor legale. 

Potrivit organizatorilor, la marșul desfășurat duminică la București de APC și GRUPUL DE ACȚIUNE CIVICĂ STOP 5G, au participat peste 300 de cetățeni care au înțeles riscurile implementării tehnologiei 5G pentru orice formă de viață. 

Această acțiune de conștientizare a opiniei publice face parte din Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”, prin intermediul căreia Asociația „Pro Consumatori” dorește să atragă atenția autorităților statului asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață.