ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stilul care predomina casele moderne este minimalist, cu linii cat mai drepte si discrete. Este clar faptul ca un dulap greoi si voluminos nu isi mai gaseste locul in niciun dormitor, living sau bucatarie.

La fel de clar insa, este faptul ca este nevoie de spatii de depozitare, iar cele mai bune variante in acest sens sunt rafturile si etajerele. Foarte versatile, cu o multime de variante de design si extrem de siplu de montat, atat rafturile cat si etajerele pot fi incluse cu usurinta in majoritatea stilurilor de amenajare si se pot dovedi atat utile, cat si foarte placute din punct de vedere estetic.

De ce sa renunti la dulap in detrimentul unei etajere?

Exista multe motive pentru care o etajera  poate fi achiziția perfecta in casa ta :

1. Poate fi folosita in orice incapere. Este perfecta in dormitor, in living, in bucatarie si in baie. Evident, in functie de incapere pot varia materialele din care este realizata etajera. Exista foarte multe optiuni in acest sens: etajere din metal, etajere din plastic, etajere din lemn sau diverse combinatii interesante.

2. Ofera foarte multe optiuni estetice. Indiferent ca iti doresti o incapere moderna, una amenajata in stil chabby chic sau una industriala, ai toate sansele sa gasesti etajera perfecta, care sa se potriveasca fara niciun fel de probleme.

3. Este usor de montat. Prinderea unei etajere pe perete se face in doar cateva minute. Chiar si persoanele fara experienta, cu o bormasina hobby la indemana, pot sa monteze rapid o astfel de piesa de mobilier.

4. Este ieftina. Costul etajerelor este mult mai mic decat cel al dulapurilor masive, ceea ce poate avea un impact serios asupra bugetului.

5. Ajuta la economie de spatiu. Un alt avantaj urias este cel al spatiului. Etajerele sunt perfect peste tot, insa sunt extrem de eficiente in incaperile in care spatiul este unul limitat. Acestea pot ajuta la crearea senzatiei de spatiu si pot oferi o pata de culoare.
 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi o etajera?

Sunt cateva mici detalii ce trebuie luate in considerare la achizitia etajerei :

1. Asigura-te ca se integreaza perfect in incapere, din punct de vedere estetic. Poti cauta imagini pe Pinterest si te poti orienta in functie de ideile pe care le gasesti acolo.
2. Asigura-te ca suporta greutatea pe care vrei sa o pui pe ea si ca este montata corect. Suruburile de prindere, spre exemplu, trebuie sa tina cont de tipul peretelui pe care se monteaza.
3. Acorda atentie micilor detalii. Micile elemente de design pot face diferenta. Analizeaza cu atentie etajera pe care o cumperi!
Desi etajerele si rafturile sunt foarte elegante si atractive, incearca sa nu exagerezi cu ele! Daca sunt prea multe, exista riscul ca totul sa devina foarte aglomerat.