ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


30 de activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști au blocat în această dimineață pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș.

Protestatarii trag prin această acțiune pașnică spontană semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru care pun în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national. Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul ”Salvați Ultimele Păduri Virgine” în limbile română și engleză.

"Știu de protest. Am înțeles că s-ar pune în pericol lacul Vidraru dacă se taie ilegal păduri. Voi cere un punct de vedere de la Garda Forestieră pentru a vedea exact cum stau lucrurile", a declarat Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, într-o conferință ce a avut loc la Pițești.