ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anul 2020 a reprezentat pentru multi un an altfel. Un an de distantare sociala in care am preferat sa calatorim mai putin si sa petrcem mai mult timp acasa. Dar unde exista pasiune, optimism si determinare, se nasc doar lucruri bune. Intr-o perioada in care la nivel global ne confruntam cu o situatie economica si sociala dificila, trei tineri din Timisoara au reusit sa isi transforme visele in realitate, producand primul brand 100% romanesc de ulei de masline

Extravirgin printr-o  maniera de productie autentica si un rezultat calitativ de exceptie .

Prezentarea lor este simpla, directa si din inima:

 "Suntem o echipa tanara, pasionata de tot ceea ce inseamna calitate, de bucataria mediteraneana si mai ales de uleiul de masline. Deoarece nu am gasit pe piata europeana un ulei de masline autentic, un adevarat suc de masline, cu maximul de proprietati  pe care stiam ca le poate avea acesta, singura solutie a fost sa incercam sa il producem noi.  Beneficiile pe care le aduce un ulei de masline extravirgin atent  manufacturat sunt numeroase, si lipsesc din majoritatea uleiurilor de masline de pe piata. Prin urmare, am decis sa ne urmam pasiunea pentru acest elixir al tineretii si sa trecem peste limitele geografice, chiar si in contextul COVID.

Astfel am ajuns in Grecia,  pentru ca am aflat ca aici, intr-o zona retrasa , exista cativa maslini vechi de peste o mie de ani,  unici in lume. , care au o calitate aparte, extrem de benefica pentru sanatate,  producand singurele tipuri de masline care pot fi mancate direct din copac. Aici am gasit o noua casa pe  o Insula  binecuvantata de Dumnezeu, si  o livada  de maslini din flora spontana i  aflata la poalele unui deal pe care este asezata  Manastirea Sfantul Pantelimon si  grota in care legenda spune ca a locuit  insusi Sfintia Sa.

 

 Ne-am facut frati cu grecii, cei care nu eram deja, pentru a ni se permite sa ne implicam si sa urmarim culegerea, procesul de selecție al maslinelor , sa alegem perioada in care dorim a fi culese si presate maslinele, si mai ales sa ne implicam in procesul de obtinere al unui ulei de masline extravirgin, cu calitati extraordinare.

Dorim sa aducem un ulei a carui calitate sa nu fie discutabila, un ulei pur si 100% natural. Este un proiect drag noua, care a iesit, in sfarsit, la lumina.

Suntem producători locali, pentru ca suntem din Timisoara, insa livezile noastre nu se pot dezvolta aici.


 Priveliste a Livezi de maslini , vazute de la fereastra manastirii

 In schimb, putem dezvolta un brand nou, plin de speranta, energie pozitiva, sursa de sanatate pentru noi si toti cei dragi noua, dar mai ales pentru toti cei care vor un ulei de masline 100% natural, extravirgin, fara aditivi  sau solventi , si neamestecat cu alte uleiuri de masline. In timp, intenționăm sa mutăm si acasa o parte mai mare din proiect, ca sa fim mai aproape de cei pentru care a luat nastere acest brand, acest concept.

Prin urmare, va invitam cu drag sa ne fiti alaturi in aceasta aventura,  acest proiect pe care l-am lansat in Timisoara si in toata tara si sa ne bucuram impreuna de roadele livezilor noastre de masline.”

Beneficiile unui ulei de masline extravirgin produs in stil traditional departe de corporatii si chimie

Uleiul de masline se numește Xapa (in greaca se citeste Hara) si inseamna fericire sau bucurie. Aceasta este energia pe care cei trei tineri din Timisoara o aduc odata cu acest ulei de masline extravirgin dar si toate beneficiile unei productii mici si controlate cum ar fi:


Xapa Extravirgin se obtine din doar un soi de masline. Astfel de uleiuri se numesc monosoi si sunt foarte rare. Compozitia chimica este pura si concentratia mare de polifenoli (~ 300) dau uleiului un caracter terapeutic avand si proprietăți anti-cancerigene.

Gustul unui ulei de masline bun trebuie sa fie un buchet de note florale, si gusturi proaspete. Consumat crud sau folosit la gatit, Xapa oferă o experiență exceptională a gustului în orice scenariu

Este produs in editie limitata de 200 de sticle pe an, deoarece acest ulei de masline este  un produs artizanal, fiecare sticla avand numarul de imbuteliere scris de mana, pentru transparenta si certificarea autenticului din livada de maslini direct pe mesele noastre.

Toate cercetarile recomanda un ulei de masline extravirgin 100% natural ca fiind uleiul ideal cu calitati terapeutice deosebite si beneficii pentru sanatate, insa nu neaparat orice ulei de masline extravirgin din comert intruneste aceste calitati atat de cautate. Proprietatile unice ale acestui ulei de masline Xapa Extravirgin , care este creatia acestor trei tineri din Timisoara , este poate uleiul de masline care lipsea de pe piata romaneasca si uleiul la care fac referire toate cercetarile despre care citim atunci cand dorim sa avem un stil de viata asumat si sanatos.

Productia este mica si foarte controlata pana la cel mai mic detaliu, cantitatea fiind sacrificata pe altarul calitatii. 

Pe noi ne-au cucerit!

Gasiti Xapa (Bucurie )  pe Facebook,Instagram,Youtube sau pe site-ul xapa.ro