ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnaliștii britanici de la Daily Mail au venit până în România, pentru un reportaj inedit.

Mașina Ducelui de Edinburgh a fost găsită abandonată într-o parcare din centrul Bucureștiului, mai exact în cea subterană a Hotelului Intercontinental.

Prințul Philip a vizitat România în 2001, iar organizatorii i-au adus limuzina la București, un Daimler DS 420 din 1968 – ediție limitată. Jurnaliștii britanici au venit până în România, pentru un reportaj inedit.
 
De atunci mașina a rămas abandonată în garajul hotelului Intercontinental, iar Ambasada Marii Britanii a uitat de existența ei. Potrivit Daily Mail, care a venit în România pentru a vorbi cu administratorul parcării, mașina a avut probleme în timpul vizitei Ducelui și a fost pusă cu greu în mișcare.

"Mașina era deja parcata deja aici când compania mea a preluat managermentul parcării. Vechiul proprietar ne-a informat că limuzina Daimler are probleme și nu pornește în acest moment. Așa a făcut și atunci. Am contactat ambasada, dar nu ne-au răspuns", a declarat administratorul parcării de la Intercontinental, potrivit zf.ro.

Familia Regală are trei astfel de mașini, produse în 4000 de exemplare între 1968 și 2002, dar nici una dintre ele nu apare trecută la București. Daimlerul părăsit sub Intercontinental are motor de 4.2 litri și 245 de cai putere. Era mașina favorită a șefilor de stat din întreaga lume. Exemplarul deținut de Prințul din Qatar a fost scos la licitație cu o sumă de pornire de 50.000 de euro.

"Poate le e rușine să recunoască faptul că mașina a rămas în pană aici. E o situație stânjenitoare pentru Familia Regală", a mai spus administratorul parcări.