ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul Yahoo plasează capitala României pe primul loc la categoria costuri generale într-un top intitulat „Cele mai ieftine locuri din Europa pentru orice”.
 
Bucureștiul este inclus într-un clasament al vacanțelor prietenoase cu bugetul unui turist care nu vrea totuși să stea la hosteluri și să mănânce numai sandvișuri.
 
Iată cele 14 recomandări ieftine de vacanță ale bloggerilor de călătorii:

Pentru costuri generale, Bucureşti: Capitala României nu este inundată de turism cultural, iar asta se datorează cel mai probabil infrastructurii, spun jurnaliștii. Bucureștiul este însă foarte ofertant pentru vacanțe ieftine, adaugă aceștia. O vacanță de o zi în București costă mai puțin de 45 de dolari și include 3 mese pe zi în restaurante decente, cazare la hotel de 3 stele, transport, obiective turistice și băutură, potrivit acestui calculator de călătorie.

Pentru o vacanță la plajă, marea Adriatică: Locuri din Muntenegru precum Ulcinj, Velika Plaza(Plaja lungă) sunt pe cât de frumoase, pe atât de ieftine vara. Pe când o noapte în Dubrovnik(Croația) poate depăși 100 de dolari, la un hotel de 3 stele în acest loc costă doar 33 de dolari.

Pentru un hotel de 5 stele, Varșovia: Cea mai bună șansă pentru o experiență incredibilă la un hotel de 5 stele este capitala Poloniei, potrivit Yahoo Travel. O noapte la un hotel de lux ajunge la doar 130 de dolari pe noapte, atât cât ar costa cazarea la un Holiday Inn într-un oraș similar european.
 
În Londra un turist ar plăti la până de 4 ori mai mult pentru o astfel de experiență. Varșovia este dată ca exemplu și în ceea ce privește diferitele opțiuni de cazare, la apartamente și hoteluri decente, cu prețuri începând de la 48 de dolari pe noapte.

Tot capitala Poloniei este în top și pentru turismul cultural. Varșovia este cotată ca fiind cea mai accesibilă pentru tot ceea ce înseamnă bilete de acces la muzee, galerii, operă, ateneu, concerte de muzică clasică. 

Pentru mese ieftine, Cracovia: Polonia pare a fi visul oricărui turist care vrea să călătorească ieftin. Cracovia mulțumește mai ales pe aventurieri, care călătoresc numai cu rucsacul. Aceștia și nu numai pot mânca, cu un buget cuprins între 6,37 dolari pe zi, până la 10,63 de dolari, de la vânzătorii ambulanți. Kievul este dat ca alternativă, iar autorul articolului amintește călătorilor că luptele din Ucraina se dau la peste 400 de kilometri de capitală, potrivit bn24.ro.

Pentru costul vieții, Republica Moldova: Țara vecină este considerată cea mai săracă din Europa de Yahoo Travel, care observă însă dezvoltarea din ultimii ani. Chiar și așa, este extrem de ieftin să trăiești acolo, fiind una dintre cele mai accesibile șase țări din lume, potrivit autorului.

Topul destinațiilor ieftine este completat de Banko (Bulgaria) în ceea ce privește schiatul, de Skopje (Macedonia) pentru expați, de Priștina (Serbia) pentru o cafea.