ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CFR Călători informează că, începând cu data de 15 decembrie 2019, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2019-2020, care va fi valabil până la data de 12 decembrie 2020 și va fi asigurat de un număr mediu de 1230 de trenuri, potrivit unui comunicat remis vineri presei.

Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta București Nord – Chitila - Buftea se va introduce serviciul de transport suburban prin care se pun la dispoziție 26 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus față de perioada anterioară.

Începând cu data de 15 decembrie 2019, pe ruta Ciurea– Iași se pun la dispoziție 16 perechi de trenuri Regio / zi, mai mult cu 8 perechi de trenuri Regio în plus față de perioada anterioară.

Pentru programul de circulație 2019 – 2020, au fost programate trenuri care vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia pentru a asigura o legătură mai rapidă și sigură între municipiul București și Mogoșoaia. 16 trenuri cu plecări/ sosiri din/în stațiile București Nord vor avea opriri în Halta Parc Mogoșoaia. Durata medie a călătoriei este de 20 minute, iar prețul unui bilet la clasa a 2-a la trenurile Regio este de 3,90 lei iar la clasa a 1-a costul biletului este de 5,30 lei. La trenurile Interregio prețul unui bilet la clasa a 2-a este de 8,20 lei, iar la clasa a 1-a de 12,50 lei.

Din 13 ianuari 2019, pe ruta București Nord – București Băneasa - Fundulea se va introduce serviciul de transport suburban prin care pune la dispoziție 13 perechi de trenuri InterRegio și Regio/ zi, mai mult cu 6 perechi de trenuri InterRegio în plus față de perioada anterioară.

Serviciul de transport feroviar de vagoane de dormit și cușetă va fi disponibil pe relațiile: București Nord – Timișoara, București Nord – Cluj Napoca, București Nord – Oradea, București Nord – Satu Mare, București Nord – Baia Mare, București Nord – Sighetu Marmației, București Nord – Iași, București Nord – Suceava, Timișoara – Iași, București Nord – Botoșani, București Nord – Bistrița, București
Nord – Vatra Dornei.

Va fi prelungit traseul trenului IR 1823 București – Craiova – Târgu Jiu la Petroșani – Subcetate – Călan – Simeria.

În trafic internațional va fi introdus în circulație un tren nou (143/686 și 687/144), realizat de CFR Călători în colaborare cu MAV Start Ungaria și OBB Austria pe ruta Satu Mare – Budapesta – Viena și retur.

În sezonul estival 2020, trenul IR 461/460 va avea în compunere, un vagon direct pe ruta București Nord- Istanbul și retur.

Un nou program pilot pentru deservirea și sporirea atractivității traficului de navetă între zonele suburbane și marile orașe din toată țara. Astfel, va fi permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio și cu trenurile Interregio, pentru abonamentele emise pe distanțe de până la 30 de km. Această ofertă este valabilă începând cu data de 15 decembrie 2019 și nu include trenurile în trafic internațional.

Va fi introdus un nou serviciu de rezervare a locurilor, ca urmare a solicitării călătorilor, pentru trenurile Regio, la prețul de 1 leu, pe rutele: București Obor – Constanța și retur, București Nord / Basarab –Brașov și retur, București Nord – Buzău – Mărășești și retur, București Nord / Basarab – Craiova și retur, Buzău – Constanța și retur.

În perioada sărbătorilor de iarnă și sfârșitului de an CFR Călători va utiliza întreaga sa capacitate de transport tehnic disponibilă.