ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jani, un băiat finlandez de zece ani, a descoperit o falie de securitate la Instagram, aplicația de partajare de fotografii și videoclipuri a rețelei de socializare Facebook, potrivit  directmatin.fr.

El a arătat cum se pot suprima comentariile oricărui utilizator. Băiatul a luat legătura cu Facebook în luna februarie și a făcut dovada descoperirii sale, ștergând un text scris pe un cont creat cu acea ocazie. După câteva săptămâni, Facebook l-a contactat pe Jani pentru a stabili suma reprezentând recompensa.

Băiatul a primit un cec de 10.000 de dolari, cu care vrea să își cumpere o bicicletă și un calculator, potrivit informațiilor din ziarul finlandez Iltalehti, citat de Agerpres.

Nu este prima oară când Facebook plătește o persoană privată. Rețeaua de socializare a lansat în 2011 un program numit "Bug Bounty", având ca scop recompensarea celor care semnalează falii de securitate. Facebook a plătit de atunci 4,3 milioane de dolari unui număr de peste 800 de persoane.