ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trecerea in eternitate a unei persoane apropiate ne poate afecta profund, lăsându-ne răvășiti de durere. In aceste momente de tristete, este greu sa actionam in consecinta, luand deciziile potrivite pentru a-i asigura celui plecat dintre noi o inmormantare demna de amintirea sa. Din acest motiv, una dintre cele mai bune solutii este de a face apel la o firma de servicii funerare din Bucuresti, care se va ingriji de toate aspectele unei inmormantari.

Asadar, pentru o buna planificare a inmormantarii, trebuie sa ne asiguram ca respectam urmatorii pasi:

1. Primul apel

In momentul in care persoana in cauza s-a stins din viata, trebuie sa anuntam acest lucru de urgenta, fie la 112, fie la o firma de servicii funerare Bucuresti, care va prelua toate responsabilitatile de ordin legislativ si va va oferi consultanta necesara. Aceste clipe sunt printre cele mai grele, motiv pentru care este important sa ne pastram cumpatul si sa lasam grijile pe umerii firmei de servicii funerare Bucuresti.

2. Stabilirea datei in care va avea loc inmormantarea

Va trebui, impreuna cu firma de servicii funerare din Bucuresti, sa stabiliti detaliile referitoare la data inmormantarii, dar si biserica unde va avea loc slujba. De asemenea, in aceasta etapa se va stabili si locul de veci. Daca acesta nu a fost achizitionat inca, firma de servicii funerare vi-l poate concesiona, costurile diferind in functie de cimitirul ales.

3. Obtinerea ajutorului de deces

In conformitate cu normele legislative, toate persoanele asigurate (salariate), dar si pensionarii si membrii de familie ai acestora beneficiaza de un ajutor de deces acordat de catre stat. Insa, pentru a-l obtine, va fi nevoie de un certificat de deces, care va fi eliberat de catre personalul constatator de deces, pus la dispozitie de firma de servicii funerare Bucuresti.

4. Transportul

Transportul persoanei plecate dintre noi va fi asigurat de firma de servicii funerare din Bucuresti, care va poate pune la dispozitie masini speciale, autorizate si special amenajate pentru evenimentul funest.

5. Imbracamintea si alte obiecte traditionale

In cele mai multe cazuri, familia alege atat sicriul, cat si imbracamintea persoanei decedate. Astfel, in conformitate cu bugetul stabilit, firma de servicii funerare Bucuresti va va pune la dispozitie o gama larga de sicrie si accesorii, precum si obiectele traditionale, potrivite in cazul unei inmormantari crestin-ortodoxe.

6. Aranjamentele florale

O firma de servicii funerare din Bucuresti va putea confectiona rapid orice fel de aranajamente florale, precum coroanele cu mesaj personalizat, jerbele sau buchetele.

7. Ziua inmormantarii

Aceasta este ziua in care se vor tine atat slujba de inmormantare, la biserica si la cimitir, cat si pomenirea. Astfel, o firma de servicii funerare cu experienta in domeniu, precum Casa Funerara Bucur, va avea grija ca dumneavoastra sa aveti la dispozitie pachetele complete pentru parastas, alaturi de obiectele traditionale. Mai mult, firma de servicii funerare din Bucuresti va poate oferi si o sala de restaurant pentru pomenire, organizand astfel o inmormantare completa, care sa ii cinsteasca amintirea celui plecat dintre noi!