ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Ernst&Young a realizat un studiu ce arată cât de dependenți suntem de tot ceea ce înseamnă dispozitive mobile (smartphone-uri sau tablete) iar rezultatele indică o dependență ridicată.

Astfel, studiul a relevat că pentru două treimi dintre cei care dețin astfel de dispozitive nu trece o jumătate de oră de când au deschis ochii dimineața fără să pună mâna pe telefon iar o treime nu apucă nici măcar să ia micul dejun sau să se spele pe față.

Studiul citat de Digi24 mai spune că românii folosesc dispozitivele mobile peste tot, de la primele ore ale dimineţii şi le verifică de zeci dacă nu de sute de ori pe zi. 

Peste 60% dintre utilizatorii de smartphoneuri sunt dependenţi de ele. Cum în România sunt în jur de 7,5 milioane de telefoane inteligente, înseamnă că cel puţin trei milioane de români sunt conectaţi la tehnologie între două şi şase ore pe zi.

Peste 40% dintre tinerii sub 35 de ani își verifică telefonul de cel puțin 200 de ori în 24 de ore.

Cele mai căutate informaţii sunt cele din media şi serviciile financiar-bancare.

Domenii ca mass-media, serviciile financiar-bancare și evident companiile din tehnologie și IT oferă utilizatorului român cele mai clare informații care se pot accesa de pe dispozitivele mobile. 

La polul celălalt, studiul Ernst&Young spune că domenii precum construcțiile, imobiliarele, leasingul, asigurările și petrolul mai au de lucrat la acest capitol.Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews