Cât de sigure sunt cărțile electronice de identitate cu date personale biometrice? Un hacker a reușit să falsifice amprentele ministrului german al apărării bazându-se pe un soft comercial și două fotografii

Emiterea cărților electronice de identitate, anunțată de Ministerul Afacerilor Interne în urmă cu o săptămână și pusă în dezbatere publică timp de 10 zile, a suscitat reacții puternice în societate, un număr de 14 organizații neguvernamentale contestând printr-o scrisoare comună intenția Guvernului de a revoluționa sistemul de evidență a populației.
În contextul demersurilor extinse de digitalizare a societății și de transferare în mediul online a interacțiunilor cetățeanului cu instituțiile statului, noul document de identitate, sub forma unui card cu chip, va putea fi asociat semnăturii electronice, cardului național de sănătate și pașaportului de călătorie în statele membre U.E. Beneficii care vin la pachet cu colectarea și stocarea a două date biometrice de la toți cetățenii: amprentele a două degete de la mâini și imaginea facială. Aceste condiții au trezit neliniști privitoare la protecția datelor personale și la unele drepturi/libertăți cetățenești (prezumția de nevinovăție, libertatea de conștiință și libertatea de mișcare).
De ce dorește Guvernul să introducă un nou mijloc de identificare a persoanelor? În afară de invocarea unor angajamente internaționale, dar care nu se aplică tuturor națiunilor (în U.E. doar 17 țări din 27 folosesc documente electronice de identitate), sunt invocate securitatea sporită și facilitarea conectării la serviciile online ale instituțiilor statului. De asemenea, în teorie, ar urma să scadă numărul de documente falsificate. Principiul că amprentarea oferă certitudini solide asupra identității persoanei e folosit în criminalistică, deoarece s-a demonstrat științific că amprentele degetelor - și, mai nou, imaginea irisului ocular - sunt unice pentru fiecare individ.

la lupta pentru Adevăr!
Pe același subiect
Recomandările noastre

Tucker Carlson: Dictatura Gândurilor - Ce faci dacă Regimul vrea să îți controleze Mintea

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (2)