ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cauza numărului mare de accidente rutiere mortale din oraş, un primar a recurs la un gest cel puţin bizar. Edilul bulgar a dat ordin să se presare 50 de kilograme de zahăr pe şosele pentru alungarea "semnelor rele".

Primarul Nikolay Grozev a dispus ca pe "principalele drumuri să fie presărate 50 de kilograme de zahăr. Iniţiativa are la bază o legendă, potrivit căreia dacă presari zahăr pe drumuri alungi semnele rele", se arată într-un comunicat emis de biroul primarului din Nova Zagora.

Postul bulgar naţional de televiziune a prezentat imagini cu Nikoly Grozev în timp ce presăra zahăr pe drum.

"Autorităţile oraşului au respectat tradiţia care spune că stropirea drumurilor cu zahăr alungă spiritele rele. Mi-am rugat menajera să cumpere zahăr, m-am urcat în maşină şi am presărat zahăr pe patru drumuri din Nova Zagora. Vrem ca oamenii din Bulgaria şi nu numai să conducă cu mai multă grijă", a declarat edilul pentru BTV, citat de romaniatv.net.