ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intre succes si esec este doar un pas atunci cand vine vorba despre examenul auto. Este suficient sa se raspunda gresit la patru intrebari din chestionarele auto drpciv si examenul va fi picat. Cursantii care urmeaza scoala de soferi se pregatesc de sustinerea examenului temeinic, trebuie sa aloce suficient timp studiului si sa ofere atentie la fiecare etapa parcursa din momentul in care se inscriu si pana cand sustin examenul.

In momentul in care elevii incep sa invete pentru examen pot sa apara si greseli in planul de studiu, motiv pentru care specialistii de la www.ChestionareAuto.ro au facut o lista cu greseli de evitat pe care cursantii ar trebui sa le evite atunci cand este vorba despre chestionare auto.

Cum este potrivit si eficient sa se abordeze studiul pentru examenul auto

Primul reflex al persoanelor care fac scoala de soferi este sa inceapa sa rezolve direct chestionare pe site-uri de profil. Nu este o decizie gresita, insa este important ca mai intai sa fie parcurs macar o data Codul Rutier pentru a exista o baza pentru aceste teste.

De asemenea, o problema majora consta in faptul ca cei mai multi cursanti ai scolilor de soferi se apuca direct de teste fara sa verifice valabilitatea acestora. Aceasta este o problema prin prisma faptului ca daca testele nu sunt actualizate pot sa apara probleme la examen. Informatiile neactualizate nu se bazeaza pe legile existente si pot fi eronate.

Scoala de soferi ofera, de obicei si materiale ca de suport de curs care trebuie sa fie parcurse inainte de examenul auto. Aceste materiale ajuta elevii sa inteleaga bine informatiile si sa se familiarizeze cu termenii gasiti in chestionare. Studiul de pe cartile vechi de legislatie nu este o idee buna, pentru ca cele mai multe elemente de legislatie nu sunt valabile, au fost partial inlocuite sau nu cuprind anumite aspecte care au aparut in articole noi.
Nu in ultimul rand, foarte multi elevi ai unei scolii de soferi isi imagineaza ca pot a rezolve teste fara sa parcurga Codul Rutier si fara sa citeasca legislatia. Aceasta este o greseala majora. Nu este vorba deloc despre volume mari de informatie si ideea de baza este ca ajuta la familiarizarea cu termenii si contribuie la rezolvarea corecta a chestionarelor auto. Legislatia conteaza cel mai mult si fiecare chestionar are intrebari din aceasta.

Ce presupune subestimarea probei teoretice

Este recomandat ca fiecare elev sa rezolve cat mai multe teste auto acasa, pentru a se familiariza cu programul pentru examinare si pentru a se acomoda din timp cu ideea de examen. Nu se recomanda tratarea problemei cu simplitate pentru ca este nevoie de doar o singura greseala pentru a compromite absolut tot. Proba teoretica nu este atat de usoara precum pare insa cu ceva mai multa atentie si dedicare poate fi trecuta.

In perioada de studiu este bine sa fie urmat un plan corect si concret care sa inceapa cu studiul legislatiei si sa continue cu rezolvarea testelor auto.

Pregatirea in ultimul moment nu duce la nimic bun

Foarte multi elevi incep sa se pregateasca mult prea tarziu, ceea ce poate reprezenta un impediment pentru a trece cu bine examenele de la scoala de soferi. Pregatirea cu o saptamana inainte poate genera picarea examenului, ceea ce nu este de dorit, motiv pentru care pregatirea ar trebui sa inceapa de la inscrierea la scoala si din momentul in care incep orele de legislatie si ar trebui sa fie continuata temeinic pana in ziua in care are loc examenul. In felul acesta elevul are timp sa aprofundeze toata informatia si sa stie toate informatiile de care are nevoie pentru a promova.

Prea multa incredere in propria persoana poate fi o problema. In momentul in care elevul trateaza examenul cu superficialitate, crezand ca stie deja totul si ca informatiile sunt foarte simple si intuitive, face o greseala semnificativa. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa si elevul ar trebui sa invete temeinic pentru examen. Desi unele informatii, cum ar fi prioritatea, in general, pot parea foarte usor de inteles, mai ales cand sunt implicate semne de circulatie in intrebare, sunt si intrebari cu termeni tehnici sau foarte specifici sau situatii expuse cu un nivel ridicat de interpretabilitate, pe care doar in timpul studiului elevul le poate intelege si memora.
Rezolvarea de chestionare este foarte importanta pentru ca ajuta la memorarea anumitor informatii pe termen lung si contribuie la aplicarea lor in viata reala.

Nu in ultimul rand, foarte multi rezolva chestionare auto, dar nu citesc si explicatiile pentru raspunsurile gresite. Aceasta decizie se dovedeste in final gresita din mai multe puncte de vedere. In primul rand, elevul are tendinta de a memora pe dinafara raspunsul corect, ceea ce pe termen lung se va dovedi inutil. In al doilea rand, lipsa unei baze logice pe care sa aiba loc invatatul face ca toata informatia sa ajunga in memoria volatila a creierului, ceea ce inseamna ca la scurt timp toate aceste informatii vor disparea complet din minte, deci in ziua examenului exista riscul ca elevul sa nu stie raspunsurile.

Evitand toate aceste greseli si rezolvand chestionare auto cat mai des si cat mai multe, cu foarte mare responsabilitate, elevii scolilor de soferi vor reusi sa treaca proba teoretica din prima si vor putea ajunge mai repede in posesia permisului. Avantajul major este faptul ca pe internet exista suficiente informatii si chestionare actualizate care vor ajuta elevul sa invete mai usor.

De asemenea, elevul ar trebui sa tina cont si de faptul ca in momentul in care invata corect codul rutier si retine toate informatiile necesare pentru proba teoretica, acestea il vor ajuta si ulterior in viata de sofer. Cel putin, intrebarile cu imagini vor ramane mult timp in mintea soferului, iar atunci cand se va intalni cu acele situatii in trafic va sti sa le gestioneze in mod corespunzator.